Sabancı Migros'a göz kırpıyor!

CarrefourSA'nin yeni dönemini değerlendiren Sabancı Holding Perakende Grup Başkanı Haluk Dinçer, Migros dahil piyasadaki satın alma fırsatlarını değerlendireceklerini söyledi.

Sabancı Migros'a göz kırpıyor!

2008 yılından itibaren şirketin performansından memnun olmadıklarını söyleyen Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Grup Başkanı Haluk Dinçer, “Ya şirkette statüko değişecekti ya da CarrefourSA’dan çıkacaktık. Bu son gelişme ile birlikte Sabancı Holding’in hissesi yüzde 50,8’e ulaştı. Sabancı Holding sahip olduğu pazar bilgisi ve tecrübesi ile şirketin gelecek dönemindeki büyümesine liderlik edecek.” dedi.

CarrefourSA’nın hisse yapısındaki değişikliğiyle ilgili toplantıda konuşan Haluk Dinçer, Sabancı olarak perakendeyi ana işkollarından biri ve büyüme alanı olarak belirlediklerini söyledi. Haziran sonunda şirketin üst yönetiminin aktif katılımıyla yeni bir stratejik plan oluşturarak çalışmaya başlayacaklarını ifade eden Dinçer, “Sonrasında fırsatları değerlendireceğiz. Önceliğimiz değer oluşturmak, pazardaki fırsatları değerlendirmek, hızlı ve kârlı büyüme olacak. CarrefourSA’da organik ve inorganik büyüme fırsatlarına bakacağız.” açıklaması yaptı. Muhtemel satın alma sürecinde Migros’un bir seçenek olup olmayacağına ilişkin bir soruya karşılık Dinçer, “Satın alma fırsatlarında sadece Migros’a değil, hepsine bakacağız.” diye konuştu.

Dinçer, CarrefourSA’nın yeni dönemiyle ilgili olarak şunları söyledi: “Daha yerel ve daha istikrarlı bir üst yönetim göreceğiz. Müşterisine, tedarikçisine, çalışanına daha yakın, daha sıcak, daha samimi bir yapı göreceğiz. Daha rekabetçi, daha dinamik ve daha hızlı büyüyen bir marka göreceğiz.”

CarrefourSA bünyesinde 28 hipermarket, 215 süpermarket ve 7 bin çalışan bulunuyor. 2012 yılında elde ettiği 2,5 milyar liralık cironun yarısı hipermarketlerden gelen CarrefourSA, 2012 yılını 5,5 milyon lira zararla kapatmış, 2011 yılında da 37,3 milyon lira zarar açıklamıştı. 2012 yılı konsolide cirosu 26 milyar lira olan Sabancı Holding’de perakende şirketlerinin cirodaki payı yüzde 14.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52