Ekmek israfına karşı kampanya başlattı

Toprak Mahsulleri Ofisi, "Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası" başlatıyor. Projeye Başbakan Erdoğan da destek veriyor.

Ekmek israfına karşı kampanya başlattı
Toprak Mahsulleri Ofisi, "Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası" başlatıyor. TMO'dan yapılan açıklamada göre, bu amaçla düzenlenecek toplantının açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yapacak.

Açıklamada konu ile ilgili şu bilgiler verildi: "Bu yıl kuruluşunun 75. yılı olan Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), başta buğday olmak üzere faaliyet alanına giren ürün piyasalarının üreticiler ve tüketiciler açısından düzenlenmesi görevini yerine getirmektedir. Son yıllarda dünya gıda fiyatlarındaki dalgalanmalar nedeniyle hububat piyasalarındaki istikrarın sağlanmasına ilişkin TMO'nun bu görevi daha da önem kazanmıştır.

İSRAFIN BOYUTLARI BÜYÜDÜ
TMO, üstlendiği bu görevi yerine getirirken, insan yaşamındaki en önemli temel gıda maddesi olan ekmeğin israf edilmesi olgusuna da eğilmiş ve bütün ülkeyi kapsayan bir kamuoyu araştırması yaptırarak Türkiye'deki ekmek israfının yüksek boyutlara ulaştığını ortaya çıkarmıştır. Bu sonuçtan hareketle TMO, israfın önlenmesine ilişkin toplumsal bir duyarlılık ve farkındalık yaratılmasına öncülük etme gereği hissederek bir "Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası" başlatmaya karar vermiştir. Kampanya, geniş kapsamlı istatistiki verilerden oluşan bilimsel tabanlı araştırma sonuçlarının kamuoyu ile paylaşılması suretiyle başlatılacak ve yıl boyu sürdürülecektir.

Bu amaçla tertip edilen ve Başbakanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'ın himayelerinde 17.01.2013 Perşembe saat 11:00'da TOBB Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek toplantıya Kamu ve özel sektörün üst düzey temsilcileri, üniversiteler, Sivil Toplum Kuruluşları, Federasyon, Dernek, Vakıf ve Spor Kulüplerinin Temsilcileri, Sektör Mensupları, Yazılı ve Görsel Basın Temsilcileri ile kampanyaya destek veren diğer paydaşlar davet edilmiş olup geniş bir katılım olacağı beklenmektedir. Ekmek israfının nedenleri, boyutları, önlenmesi ve tüketici alışkanlıkları gibi detayları ihtiva eden rapor sonuçları, Sayın Başbakanımız tarafından bu toplantıda açıklanacak ve Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası başlatılmış olacaktır. Toplumun tüm kesimlerinin katılımıyla yürütülmesi hedeflenen bu kampanya, yükselen bir değer olma yolunda hızla ilerleyen ülkemize ekonomik açıdan katkı sağlayacağı gibi, toplumumuzca "kutsal" sayılan ekmeğin israf edilmeden tüketilmesi duyarlılığının geliştirilmesini sağlayacaktır."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52