Mahsûlât-ı Bahriyye menüsü Asitane'de

Asitane, Osmanlı Mutfağı'nın Balık ve Mahsûlât-ı Bahriyye” menüsünü lezzet tutkunlarının meraklılarının sunuyor.

Mahsûlât-ı Bahriyye menüsü Asitane'de
Osmanlı saray mutfağının unutulmuş tatlarını günümüz kuşaklarına aktaran Asitane, bu mutfağın en merak edilen çeşnilerinden “Balık ve Mahsûlât-ı Bahriyye” menüsünü 14-27 Ocak tarihleri arasında lezzet meraklılarının beğenisine sunuyor.

Basılı dokümanlara geçemeyen ve günümüze hakkıyla ulaşamayan saray mutfağının en ihtişamlı örneklerini gün ışığına çıkarttığı ve aslına uygun malzeme ve usullerle pişirdiği 400’ü aşkın reçeteyle günümüze taşıyan Asitane Restaurant; Fatih Sultan Mehmed ve Kanuni Sultan Süleyman Dönemi yemekleri, Sarayda İftar Sofrası, Kurban Bayramı Ziyafeti, Osmanlı Saray Mutfağında Av gibi farklı menülere bir yenisini daha ekliyor.

Balık ve deniz ürünü çeşitlerinin gerek saray gerekse halk tarafından çok tüketilmediği düşünülmesine rağmen Topkapı Sarayı Matbah-ı Amire kayıtları, Şirvani, Mehmet Kamil ve Mahmud Nedim Bin Tosun’un yemek defterlerindeki kayıtlarda deniz ürünü çeşitlerinin ve reçetelerinin günümüze oranla daha zengin ve farklı olduğunu görülüyor.

Bizans döneminde Eski Sur’un dışında inşa edilen Kariye Müzesi’nin gölgelediği bahçesi ve Osmanlı yapısına sadık kalınarak inşa edilen binasıyla 20 yılı aşkın süredir konuklarına hizmet veren Asitane, bu kayıtlardan yola çıkarak hazırladığı balık ve “Mahsûlât-ı Bahriyye” menüsünde; Karidye Pilakisi, Asma Yaprağında Mercan, Tarak Pilavı, Safranlı Kalkan, Palamut Papaz Yahnisi ve İskorpit Çorbası gibi tatları bugünün kuşaklarına aktaracak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52