Aşçılar, Öztiryakiler desteği ile yarıştı!

Öztiryakiler, yemek organizasyonlarına verdiği destek ile hem mutfağımızın zenginliklerinin gözler önüne serilmesine hem de Türk turizminin gelişmesine katkı sağlıyor.

Aşçılar, Öztiryakiler desteği ile yarıştı!
Kubilay Aktürk / Gıdavitrini
Endüstriyel mutfak sektörünün güçlü markası Öztiryakiler, ulusal ve uluslararası yemek organizasyonlarına verdiği destek ile hem mutfağımızın zenginliklerinin gözler önüne serilmesine hem de Türk turizminin gelişmesine katkı sağlıyor.

Endüstriyel mutfak sektöründeki 54 yıllık tecrübesi, 4500’ü aşkın zengin ürün çeşitliliği, 105 ülkeye ihracatı, yaygın satış ve servis ağı ile bilinen Öztiryakiler, ulusal ve uluslararası yemek organizasyonlarına verdiği destek ile hem mutfağımızın zenginliklerinin gözler önüne serilmesine hem de Türk turizminin gelişmesine katkı sağlıyor.

Altın Kepçe Turizm ve Aşçılar Derneği ve Alanya Belediyesi’nin ortaklaşa organize ettiği Alanya Altın Kepçe Ulusal Yemek Yarışması’nın ilki geçen yıl yine Öztiryakiler desteği ile gerçekleştirilmiş ve beğeniyle karşılanmıştı. Bu yıl 2-4 Kasım 2012 tarihleri arasında Alanya Kültür Merkezi’nde düzenlenen, katılımcıların Öztiryakiler profesyonel mutfak ürünleri ile yaptıkları birbirinden lezzetli yemekleri ve marifetlerini sergilediği yarışmada yılın altın şefi, dekorasyon ile kuzu ve yöresel yemekler, ekmek büfesi, ustalar balık ve makarna yemeği, engelli aşçılar yarışması, ev kadınları Alanya yemekleri gibi pek çok dalda dereceye girenler belirlendi.



Altın Kepçe Turizm ve Aşçılar Derneği (AKTAD) Başkanı Mustafa Nail Özden, düzenlenen ödül töreninde yaptığı konuşmasında, geçen yıl birincisini yaptıklarını yarışmaya bu yıl 3 kat fazla katılım olduğunu söyledi. 3 gün boyunca 600'den fazla aşçının katıldığı yarışmalarda jüri tarafından 283 kişiye ödül verildiğini belirten Özden, "Organizasyon hatasız geçti. Seneye bunu uluslararası düzeye çıkarmak istiyoruz" dedi.
Yarışmada kategorilerinde dereceye girenlere ve sponsorlara ödülleri Tüm Aşçılar Federasyonu Başkanı Yalçın Manav, Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu ile AKTAD Başkanı Mustafa Nail Özden tarafından verildi. Öztiryakiler adına verilen plaketi firmanın Akdeniz Bölge Müdürü Mehmet Ali Sanaga teslim aldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52