Bilim adamları, çikolata tüketiminin kadınlarda kalp ve damar hastalıklarıyla felç riskini azalttığını ortaya çıkardı.
"Journal of the American College of Cardiology" dergisinde yayımlanan araştırmaya göre, felç riski çikolata tüketen kadınlarda, hiç tüketmeyenlere oranla yüzde 20 daha az.
Stokholm'deki Karolinska Enstitüsü'nde yapılan araştırmaya yaşları 49 ile 83 arasında değişen 33 bin İsveçli kadın katılmış.
Kakaoda bulunan antioksidan özelliğe sahip flavonoidler, düşük yoğunluklu lipoproteinlerin (kötü kolesterol) oksidasyonunu önlediği için kalp ve damar hastalıklarıyla felci engelliyor.
İlk kez Mayalar tarafından yüzlerce yıl önce yapılan ve sihirli olduğu düşünülen çikolatanın, tansiyonu düşürdüğü, insülin direncini azalttığı ve kan pıhtılarını önlediği de biliniyor.
Kadınlara çikolata müjdesi
Bilim adamları, çikolata tüketiminin kadınlarda iki ciddi hastalığı görme riskinin azalttığını açıkladı.

YORUM EKLE
1
Ebru esintisi Emsan’la kahvaltılarda
2
ABD’ye ‘Titanic’ benzetmesi!
3
Süpermarketlere kaldırım yasağı geldi
4
Kızılay'da su savaşı!
5
Lezita Gıda ve Beslenme Kongresi’nde
6
Onlar cezaevine değil restorana 'mahkûm'
7
SİMFER’den yeni buzdolabı
8
1 milyar ciroyla dünya liderliğine aday oldu
9
Tifiti’ye Tofita yok
10
Karaot Tohum Takas Şenliği gün sayıyor
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
06:49

GÜNEŞ
08:21

ÖĞLE
13:10

İKİNDİ
15:29

AKŞAM
17:49

YATSI
19:16
SIRADAKİ HABER