Gıda bankalarına hücum!

Ekonomik krizin pençesindeki Hollanda'da yardım amaçlı kurulan gıda bankaları talebe yetişemiyor.

Gıda bankalarına hücum!

Uluslararası ekonomik krizin etkilediği ülkelerden biri olan Hollanda'da fakirlere yardım amaçlı kurulan gıda bankalarına başvuranların sayısında önemli artış olduğu bildirildi. Hollanda Gıda Bankaları Vakfı kurucusu Clara Sies Frank, bu yılın ilk üç ayında yardım almak için kendilerine başvuranların sayısının, 2011 yılı genelinde müracaat edenlere eşit olduğunu söyledi.

Aralık ayı ile Şubat sonu arasındaki dönemde başvuranların sayısında geçen yıla oranla yüzde 10'luk bir artış yaşandığına işaret eden Frank, bir radyo programına yaptığı açıklamada, ülke genelinde gıda bankalarına yazılı olanların toplam sayısının ise 60 bin olduğunu bildirdi.

Bu denli yüksek taleple ilk kez karşılaştıklarını kaydeden Frank, müracaatlardaki artışa bozulan ekonomik dengenin yol açtığını söyledi.

Sadece Rotterdam'da bu senenin ilk üç ayında yardım için kendilerine başvuranların sayısının 500 dolayında olduğunu anlatan Frank, ''Bu, 2011 yılı genelinde Rotterdam'da aldığımız taleple eş değer. Artışın temel sebebi kuşkusuz ekonomik kriz. İnsanların temel giderleri giderek artıyor'' dedi.

Hollanda genelinde farklı şehirlerde fakirlere ücretsiz yardım eden gıda bankalarının sayısının 137'ye ulaştığını hatırlatan Clara Sies Frank, buna karşılık kendilerine yardım eden şirket ya da market sayısının ise azaldığını, bu yüzden yeni şube açamadıklarını söyledi.

Frank, krizin de etkisiyle üreticilerin artık daha tasarruflu hareket ettiğini, ellerinde kalan malları gıda bankalarına değil de farklı şekillerde piyasaya sürerek satmaya başladıklarını ifade ederek, kendilerini zorlamasına rağmen bu durumu anlayışla karşıladıklarını dile getirdi.

Hollanda'da 2002 yılında kurulan ve ülke genelinde şu anda 137 ulaşan gıda yardım bankalarından yardım alan göçmen kökenlilerin oranının ise yüzde 25 dolayında olduğu belirtiliyor.



Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52