Çeyrek asırda 100 kat büyüdü

Bingo, Molfix ve Papia markalarıyla tanınan Hayat Kimya, Kocaeli'ndeki tesislerinde yeni bir araştırma geliştirme (Ar-Ge) birimi kurdu.

Çeyrek asırda 100 kat büyüdü
Şirket, ürünlerini geliştirmek için her yıl 10 milyon dolarlık Ar-Ge bütçesi ayıracak. Kurulduğu günden bugüne tam 100 kat büyüyen Hayat Kimya'nın ilk markası olan Bingo'nun 25. yaş kutlaması ve Ar-Ge merkezinin açılışını Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün gerçekleştirdi. Kimya Sektörü Strateji Belgesi'ni yakında uygulamaya koyacaklarını açıklayan Bakan Nihat Ergün, "Her sektörün gelecek vizyonunu oluşturuyoruz. Kimya sektöründe de bunu gerçekleştiriyoruz. Kimya sektöründe dış ticaret açığı verdiğimiz ürünleri üretmeyi, katma değeri daha yüksek ürünlere geçiş sağlayarak Türkiye'yi yatırım üssü haline getirmeyi amaçlıyoruz. Kimya Özel İhtisas OSB'leri kuracağız ve teşvik edeceğiz. Buradaki işletmeler daha çok destek alacak. Yerli hammaddeye dayalı üretim ve çevre dostu teknolojilere yönelik destek modelleri geliştirilecek." dedi.
Hayat Kimya Başkanı Yahya Kiğılı 25 yıl önce deterjan işiyle başlayan Hayat Kimya'nın bugün birçok sektörde, birçok ülkede üretim ve dağıtım yatırımları olan bir şirket haline geldiğini söyledi. Kiğılı, iki milyar doları aşan cirosu, 8 bin 400 kişilik istihdamı ile şirketin önümüzdeki 5 yılda 2,5 milyar dolarlık yeni yatırım yapacağını dile getirdi. Hayat Kimya İcra Kurulu Başkanı Avni Kiğılı ise demirperde ülkelerinin dağılmasının, Rusya ve Orta Asya satışlarının başlamasının kendileri için dönüm noktası olduğunu kaydetti. Deterjanın yanı sıra zaman içinde çocuk bezi, hijyenik ped, temizlik kâğıdı alanlarına, ardından da selüloz ve çimento kâğıdı yatırımına yöneldiklerini anlatan Kiğılı, yakında Tataristan'a temizlik kâğıdı yatırımı yapacaklarını dile getirdi.
Salih Hamurcu - Zaman

Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52