PERDER üyeleri Gaziantep’te buluştu

Türkiye Perakendeciler Federasyonu, Gaziantepli perakendecilerle biraraya geldi.

PERDER üyeleri Gaziantep’te buluştu
Gıdavitrini - Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) ve Retail Türkiye işbirliğiyle organize edilen Türkiye genelinde 13 PERDER’den üyelerin katıldığı ‘Güneydoğu Anadolu Perakendeciler Konferansı’, TPF’nin geleneksel hale gelen ‘Yerel Zincirler Buluşuyor’ organizasyonunun tanıtımı ve İpek Yolu Perakendeciler Derneği’nin açılış töreni yapıldı. Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Yönetim Kurulu Başkanı Selamet Aygün, ‘Kurumsal Yönetim’ ana teması ve ‘Yerel Birliktelikten, Küresel Markaya’ sloganıyla hayata geçeçek ‘Yerel Zincirler Buluşuyor’ organizasyonu hakkında Gaziantepli perakendecilere bilgiler verdi. 25-26 Nisan 2012 tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek organizasyonun yerelden çıkıp global hale geldiğini ifade eden Aygün, YZB 2012’nin ihracat boyutuyla da perakende sektöründe açılım sağlayacağını kaydetti.
Aygün, “Yıllık ortalama yüzde 20 büyüme oranı, 14 Milyar TL ciro ve yüzde 30’u aşan pazar payı ile Türkiye’nin en büyük organize perakende aktörüyüz. Kalıcı rekabet üstünlüğüne giden yolda sürdürülebilir büyüme için şimdi kurumsallaşmanın tam zamanı” dedi.
‘Yerel Zincirler Buluşuyor’ organizasyonu hakkında bilgiler veren ve Gaziantepli perakendecileri de organizasyona beklediklerini söyleyen Aygün; bu sene dördüncüsü düzenlenen ‘Yerel Zincirler Buluşuyor’ organizasyonunun geçen yıllardaki organizasyonlardan üç noktada ayrışacağını belirtti. Aygün, “YZB 2012 bu yıl önemli bir ticari platform olacak. Bu amaçla fuar alanını genişletiyor ve alanın yanında kuracağımız büyük çadıra alıyoruz. Böylece konferans ve fuar alanı olarak iki mekandan söz edebileceğiz. Bu sene etkinliğimize, geçen senekilere oranla daha fazla talebin olacağını düşünüyoruz” dedi.
‘YZB 2012’de ihracat boyutuyla da sektörde açılım sağlanacak’
Aygün; bu seneyi geçtiğimiz yıllardan farklı kılan unsurlardan birinin de etkinlikte yabancı katılımcılarının varlığının olacağını belirtti. Aygün; “Özellikle yakın coğrafyadan hem nitelik hem nicelik açısından çok sayıda katılım bekliyoruz. Komşu ülkelerden iş adamları da fuar ve konferansımızı izleyecekler. Bu da etkinliğin önemini artıracak. Organizasyon; yerelden çıkıp global hale gelecek, komşu ülkelerden potansiyel zincir market sahiplerinin gelmesi ve ihracat boyutuyla da perakende sektöründe açılım sağlanacak” diye konuştu.
‘YZB Perakende Ödülleri’nin de kapsamı genişletildi
‘Yerel Zincirler Buluşuyor’ bünyesinde geleneksel olarak gerçekleştirilen, sektörün başarılı kişi ve kurumlarının ödüllendirildiği ve rol model olarak sektör ilgililerine sunulduğu ‘YZB Perakende Ödülleri’ bu sene farklı kategorilerde daha geniş kitleleri kapsayacak şekilde organize ediliyor.
Yarışma ile ilgili daha ayrıntılı bilgi veren Aygün; “Bu sene gerçekleştirilecek ödül programı kapsamında 3 ana kategoride ödüller dağıtılacak. ‘Market Ürünleri’ kategorisinde, marketlerde satışı yapılan ürünler yarışacak, değerlendirmenin halk tarafından yapılması sağlanacak. ‘Market Ekipmanları’ kategorisinde ise marketlere yönelik ürün ve hizmet sağlayan tedarikçiler yarışacak, değerlendirme market profesyonelleri tarafından yapılacak. Üçüncü kategoride ise perakendenin en iyi fikirleri yarışacak, katılımcılar ‘Yerel Zincirler Buluşuyor’ jürisi tarafından değerlendirilecek” şeklinde konuştu.
İpekyolu PERDER’in açılışı da yapıldı
Konferansın ardından Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Kilis illerindeki yerel marketlerin Türkiye Perakendeciler Federasyonu’na bağlı, bir çatı altında hareket etme kararı alarak kurduğu İpek Yolu Perakendeciler Derneği’nin açılış töreni yapıldı.
İpek Yolu PERDER Başkanı Vedat Cergibozan dernek ile ilgili açıklamalarda bulunurken, tarihi İpek Yolu üzerinde yer alan kentlerin bir araya gelmesi ile oluştuğu için derneğe bu ismi verdiklerini belirtti. Cergibozan, "Dernekleşme adına bir eksiklik yaşıyorduk. Şimdi bu eksikliği gidermiş olduk. Bundan sonra güçlerimizi birleştirip daha güzel ve kaliteli hizmetler sunacağız. Sorunlarımızı masaya yatırıp, çözüm yollarını araştıracağız" diye konuştu.
Yerel zincirlerin önemine değinen Cergibozan “Yerel marketler kazandıklarıyla yine kentine ve ülkesine yatırım yapıyor. Gaziantep, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Kilis illerindeki yerel marketleri kucaklayacak ve bu çetin rekabet ortamında daha güçlü olmaları için çalışacağız” dedi.

Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52