Unlu mamul sektörü İstanbul’da buluşuyor

Türkiye’nin en kapsamlı ve Avrupa’nın 3. büyük fırıncılık teknolojileri fuarı İstanbul Fuar Merkezi’nde kapılarını açıyor.

Unlu mamul sektörü İstanbul’da buluşuyor
Gıdavitrini - Türkiye’nin en kapsamlı ve Avrupa’nın 3. büyük fırıncılık teknolojileri fuarı; Messe Stuttgart Ares Fuarcılık tarafından düzenlenen IBATECH 2012, 12-15 Nisan tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde ( CNR Expo ) Hall 1, Hall 2, Hall 4’de düzenlenecek. Fuar; Ekmek ve Unlu Mamül Makinaları Sanayicileri Derneği, Gıda Katkı ve Yardımcı Madde Sanayicileri Derneği tarafından destekleniyor.
Ekmek, pasta, unlu mamuller, dondurma ve çikolata endüstrisinin son yeniliklerinin yer alacağı fuarda; 270’in üzerinde firma şimdiden katılımlarını gerçekleştirdi ve fuar hazırlıkları kapsamında davetiyelerini ziyaretçilerine ulaştırmayı tamamladı.
Fuar tanıtım çalışmaları kapsamında Türkiye genelinde ve yurtdışındaki temsilciliklerde 75.000 davetiye, 25.000 fuar afişi dağıtıldı.
Ayrıca fuarda katılımcı firmaların sponsorluğu ile yapılacak pastacılık yarışması fuara farklı bir lezzet katacak.
Yarışmaya katılacak dünyaca ünlü pasta ustaları aynı zamanda eğitim amaçlı seminerler de verecek.
IBATECH 2012’ye 4 kıtadan ve 10 ülkeden firmalar katılıyor. Şu ana kadar fuara katılan ağırlıklı ülkelerin arasında; ABD, Almanya, İtalya, Fransa, Yunanistan, Belçika, İsviçre’den 30’un üzerinde firma katılım gerçekleştirdi.
Türkiye’nin küresel anlamda en önemli oyunculardan biri olduğu ekmek, pasta, dondurma ve çikolata teknolojileri tüketim oranı hızla artıyor. Bazı yabancı katılımcı firmalar, Türkiye’de yatırım fizibilitesi yapıyor. Sektörel anlamda dinamik bir pazara sahip Türkiye, sektörün makro ciro çıtasını yükselten IBATECH fuarlarındaki yabancı katılımcı ve ziyaretçisi ile fuara oldukça fazla önem veriyor. Özellikle yerli ihracatçı firmaların beklentileri yüksek…
2010 yılında; 3 salonda 25.000m² de 280 firmanın katılımı ile açılan fuarda, 44.556 ziyaretçisi sektörle buluştu. 2012 yılı fuar hazırlıkları kapsamında yapılan çalışmalarda 90.000 ziyaretçinin fuarı ziyaret etmesi bekleniyor.
‘’Ibatech fuarı ihracatçıya kapı açıyor’’
Markalaşmanın ve bayilik sisteminin son birkaç yıldır gelişmeye başladığı sektörde, makine ihracatının yanı sıra bazı firmalar yurtdışında perakende mağazalar kurmaya başladı. Türkiye ekmek, pasta, çikolata, dondurma teknolojileri sektöründe en çok ihracatı Rusya, Arap Ülkeleri, Türki Cumhuriyetler ve Balkan ülkelerine yapıyor. IBATECH 2012 fuarı bölgesel anlamda sektörün en etkili pazarlama etkinliği olduğundan; Türk ihracatçısı için çok önemli bir platform teşkil ediyor. Türk girişimciler dünyanın her ülkesinden siparişler alıyor.

Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52