Çin dünyanın en büyük gıda pazarı oldu

Yapılan son araştırmaya göre Çin ABD'yi geride bırakarak dünyanın en büyük gıda ve perakende pazarı haline geldi.

Çin dünyanın en büyük gıda pazarı oldu
IGD'nin (The Institute of Grocery Distribution) yaptığı araştırma Çin'in ABD'yi geride bırakarak dünyanın en büyük gıda ve perakende pazarı haline geldiğini gösteriyor. IGD bulgularına göre, Çin gıda ve market sektörünün 2011 yılı sonundaki değeri 607 milyar Sterlin, dünyanın ikinci büyük pazarı olan ABD'nin değeri ise 572 milyar Sterlin oldu. Araştırmaya göre, önümüzdeki yıllarda Çin'in ABD'den daha güçlü bir büyüme kaydetmesi bekleniyor. 2015 yılına kadar Çin pazarının 918 milyar Sterlin, ABD pazarının da 675 milyar Sterlin değerine ulaşacağı tahmin ediliyor.
IGD CEO'su Joanne Denney-Finch, “Çin pazarının olağanüstü bir büyüme öyküsü var. 2006 ve 2015 yılları arasında, Çin pazarının değerinin üç kat artarak yaklaşık bir trilyon Sterline çıkacağı tahmin ediliyor. Bu hızlı büyümenin arkasında üç temel faktör var: hızlı ekonomik büyüme, nüfus ve yükselen gıda enflasyonu.
2011 ve 2015 yılları arasında, ABD pazarının % 4,2 yıllık bileşik büyüme oranına ulaşacağı ancak Çin'in aynı dönemde bunu ikiye katlayarak % 10,9'un üzerine çıkacağı tahmin ediliyor " dedi.
Denney-Finch, 2015 itibariyle tüm BRIC ülkelerinin ilk beş pazar arasına gireceğini ve Hindistan'ın dünyanın en büyük üçüncü pazarı olan Japonya'nın yerini alacağını, başta Çin olmak üzere BRIC pazarlarındaki güçlü büyüme ve genişlemenin bunları uluslararası gıda endüstrisi için önemli pazarlar haline getirdiğini de ifade etti.
Denney-Finch, İngiltere pazarının ise 162 milyar Sterlin değeri ile 2015 yılına kadar dünyanın en büyük sekizinci pazarı olacağını söyledi.
Gıdahattı

Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52