Protein popüler hale geldi

Tüketicilerin artık sadece kalori hesabı yapmak yerine vücutlarının şekillerine önem vermeye başladığı ve proteinin bir niş olmaktan çıkarak daha popüler hale geldiği bildirildi.

Protein popüler hale geldi
Geçen hafta Chicago'da yapılan IFT Sağlık-Zindelik 2012 konferansında "İlk 10 Fonksiyonel Gıda Trendi" konulu bir sunum yapan Sloan Trends Başkanı Dr. Elizabeth Sloan, başta kadınlar olmak üzere tüketicilerin artık sadece kalori hesabı yapmak yerine vücutlarının şekillerine önem vermeye başladığını, bu eğilim nedeniyle proteinin bir niş olmaktan çıkarak daha popüler hale geldiğini söyledi.
Yeni odak vücut ağırlığı değil, vücut yağ oranı/şekli

Sloan’un sunumunda yer alan bilgiler şu şekilde sıralanıyor:
Uluslararası Gıda Bilgi Konseyi (IFIC) tarafından geçen yıl gerçekleştirilen fonksiyonel gıdalarla ilgili bir tüketici anketine göre, tüketicilerin % 86'sı proteinin kilo yönetimine yardımcı olduğunu ve tokluk hissi sağladığını biliyor. Yine IFIC'in geçen yılki gıda ve sağlık araştırması da on tüketiciden dördünün daha fazla protein yemeye çalıştığını gösterdi.
Protein çok popüler ve gelecek 10 yıl içinde bu trendin düşeceğini gösteren bir işaret yok. Bu trend vücut kompozisyonu, spor, tokluk ve yaşlandıkça kas kütlesinin korumasıyla ilgili.
Kilo yönetiminde özellikle kadınlar artık vücut ağırlığını değil, vücut yağ oranını düşünüyor.
Geçen ay Anaheim'de yapılan Doğal Ürünler Fuarında bitki bazlı proteinler trendinin ivme kazandığı ve gelecek beş yıl içinde bununla ilgili pek çok aksiyon alınacağı görüldü.
Daha popüler trendler:
Sloan, 2012 için diğer popüler fonksiyonel gıda trendlerini şöyle sıraladı:
Doğal gıdalarla beslenme: Doğal beslenme, tam gıda takviyeleri, tüketiciler sağlık yararlarını doğal olarak elde etmek istiyor, bu nedenle "... bakımından doğal olarak zengin" olan gıdalar tercih ediliyor.
Mini-Yöneticiler: Tüketiciler zaten satın alıyor oldukları gıdaların daha sağlıklı versiyonlarını alıyor; beyaz pirinç yerine kahverengi pirinç, beyaz ekmek yerine tam tahıllı ekmek vb...
Biyoyararlanım: Tüketicilerin yüksek kaliteli takviyelerin biyoyararlanımını hakkında bile şüpheleri var. Tüketicilerin % 55'i zenginleştirilmiş gıdalardaki besin öğelerinin biyoyararlanımı konusunda daha fazla kanıt istiyor.
Gurme beslenme: Taze, gerçek mevsimsel ve doğal gıdalar tercih ediliyor.
Yeni riskler: 79 milyon Amerikalı prediyabetik, bu çok büyük bir sayı. Ve bu çok büyük bir fırsat... Ayrıca sağlıklı dolaşım sistemi de çok önemli bir konu ve buna henüz gereken dikkat verilmiş değil.
İlk yardım (boğaz ağrısı, kabızlık, uykusuzluk): Rahatlamaya, dinlenmeye ve uyumaya, kabızlık için kendi kendine tedaviye yardımcı olacak ürünler aranıyor.
Çocuklar, babalar ve büyükanneler: ABD'de ailelerin üçte birinde alışverişi erkekler yapıyor.
İçecekler: Daha sağlıklı, doğal ve tüketime hazır içecekler tercih ediliyor.
Gıdahattı

Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52