'Aburcubur' reklamlarına yasak geliyor!

Walt Disney, çocuklara hitap eden televizyon kanalları, radyo istasyonları ve internet sitelerinde ''aburcubur'' reklamlarını yasaklayacak ilk büyük medya şirketi olacağını açıkladı.

'Aburcubur' reklamlarına yasak geliyor!

Disney, yeni yönetmeliklerinin, meyve sebze tüketimini teşvik etmeyi, sodyum, şeker ve katı yağ alımını azaltmayı amaçlayan federal standartlarla aynı doğrultuda olduğunu bildirdi. Şirketin kurumsal sosyal sorumluluk bölümünün başkan yardımcısı Leslie Goodman, geleneksel fast-food zincirleri tarafından önerilen çocuk menülerinin, yeni reklam yönetmeliklerini karşılayamacağını belirterek, örneğin yeni yönetmelikler çerçevesinde bir menünün her şey dahil 800 kaloriden daha fazla olmaması gerektiğini söyledi ve yasağın, mevcut anlaşmalar nedeniyle 2015 yılında yürürlüğe gireceği belirtildi.

Goodman, Disney kanallarında şu anda yeni standartları karşılamayacak reklamların gösterildiğini belirtti.

Disney'in üst yöneticisi Bob Iger de yeni yönetmeliklerin, reklam gelirlerinde kısa süreli bir azalmaya neden olabileceğini ifade ederken, şirketlerin eninde sonunda standartları karşılayan ürünler yaratacağını umduğunu kaydetti.

ABD First Lady'si Michelle Obama, Disney'in açıklamasıyla ''Oyunun kurallarının değiştiğini'' belirterek, ''Disney, bu girişimle ABD'de daha önce hiçbir büyük medya şirketinin yapmadığını yapıyor'' dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52