Günümüzde sık duyduğumuz metabolizma sözcüğü artık hayatımızda korkutan bir sözcük olmaya başladı. Bunun en büyük sebebi ise zamanla birçok sebebe bağlı olarak yavaşlamaya hazır olan bazal metabolizmamız. Bunu hızlandırmanın en iyi yolu ise bol bol yer elması tüketmek! Faydalarını ve pişirilme yöntemlerini Beslenme ve Diyet uzmanı Hülya Çağatay anlattı. Bazal metabolizma hiç hareket etmeden uyku halinde bile vücudumuzun harcadığı enerjidir. Hormonsal nedenler, hareketsizlik veya yaşa bağlı olarak azalmaya mahkum olan bazal metabolizma kilo almaya başlama sebeplerimizin en başında gelir.
7- keto düzeyinin azalması da metabolizmayı yavaşlatıyor
Yaşla birlikte azalan metabolizma hızının azalmasının bir diğer nedeni de 25-30 yaşlarından itibaren vücutta metabolizma hızında rol oynayan 7- keto düzeyi azalmasıdır. Bu madde insan vücudunda bulunan fakat yaşla beraber miktarında azalma olan bir metabolizma hızlandırıcıdır. Dışarıdan alımı da mevcut olan bu maddenin mükemmel bir kaynağı olan yer elması, sebze reyonlarında bolca bulunmaktadır. Kimi ailelerin mutfaklarına hiç girmeyen bu sebze aslında oldukça lezzetlidir. Hem zeytinyağlısı hem de kıymalı yemeği yapıldığında damak tadına hitap eden bir lezzete sahiptir. Yer elması 7-keto bakımından zengin bir besindir ve haftada 1-2 defa tüketiminde metabolizma desteği olarak ciddi rol oynar.
Yer elması için en iyi pişirme yöntemi
Yer elması için en iyi pişirme yöntemi bol soğanlı ve kerevizli bir zeytinyağlı sebze yemeği olabilir. Haftada 2-3 defa tüketimi hem içeriğindeki mineral vitaminler bakımından hem de sebze oluşu nedeniyle sebze tüketiminizi olumlu etkileyeceğinden oldukça yararlı olacaktır.
Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker
Yer elması metabolizmayı hızlandırıyor
Metabolizmayı sağlıklı bir şekilde hızlandırmanın en iyi yolu bol bol yer elması tüketmek…

YORUM EKLE
1
Narenciyede liste güncellesin talebi
2
Bedava süt ‘zehirden’ de acı oldu!
3
Özür kabahatten de büyük!
4
Sucuk ve sosiste karma üretime son verildi!
5
Akyurt 42’nci mağazasıyla Konya’da
6
Nexum imzalı Bonubon açıldı
7
Avrupa ve Türkiye'nin elma deposu olmaya aday
8
Kaşar peynirindeki korkunç tehlike
9
Yabancı halkasını kırmayı hedefliyor
10
Maden suyu kuruttu çay soldurdu!
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
06:49

GÜNEŞ
08:21

ÖĞLE
13:10

İKİNDİ
15:29

AKŞAM
17:49

YATSI
19:16
SIRADAKİ HABER