O kadar çok faydası var ki...

Çiğnendiğinde nefesi tazeleyen, aynı zamanda ağız kokusuna karşı da çok etkili olan karanfilin faydaları saymakla bitmiyor...

O kadar çok faydası var ki...

Çiğnendiğinde nefesi tazeleyen, aynı zamanda ağız kokusuna karşı da çok etkili olan karanfilin faydalarını Diyetisyen Gülhan Koca anlattı.

• Manganez, kalsiyum ve magnezyum minerallerinden zengindir. C ve K vitaminlerinin çok iyi bir kaynağıdır. Lif açısından oldukça zengindir.

• Akciğer ve cilt kanserlerinden korunmaya ve mevcut hastalığın ilerlemesini önlemeye yardımcı olmaktadır.

• İçeriğindeki temel kimyasal bileşen olan “eugenol”, ağrı kesici, lokal anestezi, anti-enflamatuar (enfeksiyona karşı) ve antibakteriyel etkileri nedeniyle diş hekimliğinde kullanılmaktadır.

• “Eugenol”, güçlü bir trombosit inhibitörü (kan pıhtılaşmasını engeller) olduğu tespit edilmiştir. Bu özelliğiyle kalp ve damar hastalıklarından koruyucu özelliğe sahiptir.

• Tip 2 ( geç başlangıçlı) diyabet için insülin hormonu üzerinde olumlu etkisi bulunmaktadır.

• Anti-Fungal özelliğiyle, çeşitli mantar türlerine karşı etkilidir.

• İlaçlarda Anti-toksik özelliğiyle kullanılmaktadır.

Afrodizyak özelliği ile cinsel gücü artırır.



Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52