PepsiCo’nun Global 500 başarısı

PepsiCo, sera gazı emisyonları, su yönetimi ve iklim değişimiyle ilgili diğer stratejileri konusundaki bilgilerinin açıklanması konusundaki yaklaşımı nedeniyle Karbon Saydamlık Projesi’nin (CDP) Global 500 Karbon Saydamlık Liderliği Endeksi’ne dahil edildi.

PepsiCo’nun Global 500 başarısı
Endekse ilk defa giren PepsiCo, karbon saydamlık puanını (71’den) 90’a, karbon performans puanını ise (B’den) A-‘ye yükseltti.

Karbon Saydamlık Projesi’nin yıllık Global 500 Raporu’nun önemli bir bileşeni olan bu endeks, iklim değişikliği bilgilerinin açıklanması uygulamalarıyla ilgili olarak kurumsal yönetişim konusuna en profesyonel yaklaşımı sergileyen şirketlere dikkat çekiyor. Şirketlere iklim değişikliği konusundaki saydamlıklarına göre puan veren endeks uygulamasında, şirketlerin aldığı yüksek puanlar, şirketlerin iyi veri yönetimine ve şirketi etkileyen iklim değişimiyle ilgili sorunların iyi anlaşıldığına işaret ediyor.

PepsiCo daha önce, daha geniş kapsamlı Fayda Gözeten Performans vizyonu çerçevesinde Çevresel Sürdürülebilirlik taahhütlerini kamuoyuna açıklamış ve yine bu çerçevede küresel karbon ayak izini azaltmayı amaçlayan önemli bir iklim değişikliği stratejisini de ortaya koymuştu.

Karbon Saydamlık Projesi’nin de beklentilerine uygun olan Çevresel Sürdürülebilirlik taahhütleri ile PepsiCo, elektrik kullanım verimliliğini artırarak, yakıt kullanım yoğunluğunu azaltarak ve sera gazları emisyonunu düşürerek önemi atılımlar yapmıştır.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52