Küçük mutfak sırları gün yüzüne çıkıyor

Koroplast, ev hanımlarının hayatını kolaylaştıran “Küçük Mutfak Sırları”nı, yemek danışmanı ve yazar Sedef İybar ve Arda’nın Mutfağı programını hazırlayan yemek uzmanı Arda Türkmen’in katıldığı bir etkinlikle paylaştı.

Küçük mutfak sırları gün yüzüne çıkıyor
"Hayatı Kolaylaştırır" sloganıyla 30 yıldır tüketicilerin yaşam kalitesini yükselten Koroplast, yemek danışmanı ve yazar Sedef İybar ve Arda’nın Mutfağı programını hazırlayan yemek uzmanı Arda Türkmen’in katılımıyla bir etkinlik düzenledi. Mutfak Sanatları Akademisi’nde düzenlenen “Küçük Mutfak Sırları” etkinliğinde, Sedef İybar ve Arda Türkmen, Koroplast ürünlerinin hayatı kolaylaştıran ‘sırlarını’ paylaştı. Lezzetli yemeklerin de sunulduğu deneysel etkinlikte mutfak içinde uygulanabilen sırların yanı sıra Koroplast ürünleriyle evimizin her yerinde hayatı kolaylaştıran ipuçları da anlatıldı.

30 yıldır hayatı kolaylaştırıyor!

Bir Korozo A.Ş markası olan Koroplast’ın 30 yıldır özellikle ev hanımlarının hayatında olan ve onların güvenini kazanmış ürün ve çözümleriyle yaşamlarını kolaylaştıran bir marka olduğunu belirten Koroplast Pazarlama Yöneticisi Lizi Mitrani Yılmaz; “Koroplast, 30 yıldır sahip olduğu bilgi birikimi ve tecrübe ile tüketicilerine pratik çözümler sunuyor. Geriye dönüp baktığımızda bu 30 yıl içinde tüketicilerimizin hayatlarına hep ilkleri sunduğumuzu görüyoruz. 1981 yılında Türkiye’nin ilk çöp torbasını tüketicilerle Koroplast buluşturdu. Yine Türkiye’nin ilk buzdolabı poşeti de Koroplast ile mutfaklara girdi. Bununla birlikte katı atıklar için Türkiye'nin ilk geri kazanım torbasını üreten ve Türkiye’de ilk tıbbı atık torbasını çıkartan, bu konudaki bakanlık tüzüğünü hazırlayan da Koroplast oldu. Bugün buzdolabı poşeti, streç film ve alüminyum folyo gibi ürünleri ayrı ayrı kullanan hanelerin % 50’si Koroplast kullanıyor. Çöp torbası kullanan her on aileden 3’ü de Koroplast markasını tercih ediyor. Bütün bunlar Koroplast markasının yenilikçi anlayışının ve sektöründeki öncü rolünün birer göstergesidir” dedi.

Küçük Mutfak Sırları’nı tüketicileriyle paylaşıyor

Koroplast, mutfakta pratik çözümler sunan Küçük Mutfak Sırları’nın yanı sıra Koroplast ürünleriyle mutfak dışında da uygulanabilen ve hayatı kolaylaştıran sırları da tekrar gün yüzüne çıkarıyor. Koroplast Pazarlama Yöneticisi Lizi Mitrani Yılmaz; “Mutfak dünyası çok dinamik bir dünya; yeme-içme kültürü, pişirme süreçleri, saklama yöntemleri gibi birçok konu sürekli olarak gelişiyor, değişiyor. Bu anlamda Koroplast bu dünyanın evrimleşmesine de hem tanık oluyor hem de buna katkı sağlıyor. Koroplast’ın katkı sağladığı alanlardan biri de aslında hepimizin annesinden veya bir büyüğünden öğrendiği kendisi küçük ama faydası büyük mutfak sırları… Koroplast olarak aslında bu sırları tekrar ortaya çıkarmak ve ürünlerimizle uygulanabilecek yeni sırları paylaşmak istedik” dedi.

Küçük Mutfak Sırları

•Avakadonuz çok mu sert? Koroplast Buzdolabı Poşeti’ne pirinç doldurup avakadoyu içine yerleştirerek yumuşamasını sağlayabilirsiniz.

•Saçınızı mı şekillendireceksiniz? Koroplast Alüminyum Folyo ile saçınıza bigudi yapıp kolayca şekillendirebilirsiniz.

•Evde boya mı yapılıyor? Avizeleri Koroplast Çöp Torbası ile sararak boya sıçramasını engelleyebilirsiniz.

•Evde pudra şekeri mi bitmiş? Koroplast Yağlı Pişirme Kağıdı’nın arasına toz şeker koyup üzerinden sıcak ütü geçirerek pudra şekeri elde edebilirsiniz.

•Et suyu mu hazırlayacaksınız? Tavuk ve kırmızı etinizi pişirdikten sonra suyunu soğutup Koroplast Buz Torbası’na doldurun ve dipfrize atın. Donmuş et suyunu küp küp keserek kullanabilirsiniz.

•Bahçe saksılarını soğuktan korumak için Koroplast Çöp Torbası’na sarabilirsiniz.

•Ayak bakımı yapmak için ayaklarınızı kremleyin üstüne sıcak havlu geçirip Koroplast Buzdolabı Poşeti’ni sıkıca geçirip bağlayın.

•Büyük boy Koroplast Buzdolabı Poşeti’ni katlayıp çantanızda ani yağmura karşı saçınızı korumak üzere taşıyın.

•Kiviler çok sertse, Koroplast Buzdolabı Poşeti’ne koyun, olgun bir elma veya armut ekleyip, poşetin ağzını kapatıp, buzdolabında 1 gece bekletin, sabaha yumuşarlar.

•Közlediğiniz biberleri kolay soyabilmek için sıcakken bir kaseye alıp üstünü Koroplast Streç Film ile sarın soğuyunca kolayca soyun.

•Giysilerde ufak tefek yama işlemi yapmak için en uygun olan ütü ile yapışan yamadır. Yamanın ütü masasına yapışmasını önlemek için deliğin altına ufak bir parça Koroplast Alüminyum Folyo koyun. Folyo yamaya yapışmaz.

•Fırında pişirdiğiniz balığın kokusu çıkmıyorsa, tepsiye Koroplast Alüminyum Folyo yayıp, üstüne tarçın serpin, orta ısıda 15 dakika çalıştırıp kokudan kurtulun.

•Dondurulmuş rulo bisküvilerin hamurlarını kesmek için katlı hamuru Koroplast Yağlı Kağıdın üzerine yerleştirip dar kenarlarından başlayıp sıkı bir silindir oluşturacak şekilde kağıdın yardımıyla yuvarlayın.

•Koroplast Kilitli Poşet’leri yazdan kışa sebze veya başka ürünlerinizi dondurmak için kullanabilirsiniz, hem üstünü kolayca yazabilirisiniz, hem de ağzını sıkıca kapatabilirisiniz.

•Teknede veya deniz kenarında ıslanıp nemlenmemesi gereken, evrak, saat, telefon gibi malzemelerinizi Koroplast Kilitli Poşet’te saklayın.

•Bayat ekmekleri nemlendirip Koroplast Fırın Torbası’nda fırınlarsanız tazecik olurlar.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52