Yemeklerimizi tatilde de unutamıyoruz

Dünyanın öbür ucuna tatile gittiğimizde dahi özlediğimiz şeyler neler? Dünya genelinde, tatildeyken kendi mutfağını en çok özleyen birinci ülke konumundayız.

Yemeklerimizi tatilde de unutamıyoruz


Gıdavitrini - Tatil en keyif aldığımız şeylerden biri, ama tatildeyken bile özlediğimiz şeyler var. Seyahat sitesi momondo tatildeyken en çok özlediğimiz şeyleri araştırdı. Verilere göre dünyada tatildeyken kendi mutfağını en çok özleyen birinci ülke konumundayız. Diğer yandan neredeyse her iki Türk'ten biri her nerede olursa olsun evini ve aile yada arkadaşlarını özlüyor. İşte, dünyanın neresinde olursak olalım kendimizi özlemekten alıkoyamadığımız şeyler!

En çok yemeklerimizi özlüyoruz
Araştırma sonuçlarına göre Türklerin yarısından fazlası seyahat ettikleri ülkelerde Türk mutfağına ait yemekleri özlüyorlar (%54). Bu oranla dünyada tatildeyken kendi mutfağını en çok özleyen birinci ülke konumundayız. Türkleri ise yüzde 51'le Brezilya ve yüzde 49'la İtalya takip ediyor. Türk mutfağını özlemek söz konusu olduğunda erkekler (yüzde 55) kadınlardan (yüzde 53) bir adım önde. Yaş dağılımına baktığımızda ise ilk sırada 23-35 yaş grubundakiler yer alıyor. Bu oran 36-55 yaş grubunda yüzde 53 ve 18-22 yaş grubunda yüzde 51'lere düşse de, tatildeyken Türk yemeklerini en az özleyenler 56-65 yaş grubundakiler (%43).
Türklerin tatildeyken en az özledikleri şeyler ise kendi ülkelerindeki mağaza ve restoranlar. "Tatildeyken tercih ettiğim mağaza ve restoranları özlüyorum” şeklinde yanıt verenlerin oranı sadece yüzde 17. Bu oran 23-35 yaş grubundakilerde yüzde 21'lere çıksa da 36-55 yaş grubunda yüzde 14, 56-65 yaş grubunda ise yüzde 7'lere düşüyor.

Araştırmanın sonuçlarını değerlendiren momondo Türkiye sözcüsü Serpil Öztürk şöyle konuştu:
"Her yıl Türkiye dahil, 23 ülkede 'Uluslararası Seyahat Araştırması' gerçekleştiriyoruz. Elde ettiğimiz veriler her ülkenin farklı seyahat alışkanlıklarına ışık tutuyor. Verileri incelediğimizde seyahatlerimizde her ne kadar yeni yerler ve yeni kültürler keşfetmek istesek de, kendi kültürümüze ait öğelere özlem duyuyoruz. Diğer ülkelerle karşılaştırdığımızda ise, tatildeyken kendi mutfağını, evini, ailesini veya arkadaşlarını en çok özleyen birinci ülke konumundayız”.

Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2017, 16:31

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52