Geleneksel lezzetler yeniden hayat buluyor

Seyidoğlu, kaybolmaya yüz tutmuş geleneksel reçelleri yeniden üretmeye başladı. Lezzet zincirine hangi ürün eklendi?

Geleneksel lezzetler yeniden hayat buluyor
Sofraların 60 yıllık geleneksel lezzeti Seyidoğlu, kaybolmaya yüz tutmuş lezzetleri yeniden üretmeye başladı. Seyidoğlu'nun geleneksel Osmanlı mutfağından ilham alarak ürettiği Kuru İncir Reçeli raflardaki yerini aldı. Seyidoğlu'ndan yapılan açıklamaya göre, Kaybolan geleneksel tatları yeniden tüketicinin beğenisine sunmak için çalışma başlatan Seyidoğlu, Osmanlı mutfağının vazgeçilmez lezzeti kuru incir reçelini yeniden üretti. Özellikle Ortadoğu ülkelerinde büyük beğeni toplayan kuru incir reçeli yüzde 50 meyve oranıyla oldukça yoğun bir kıvama sahip.
Reçel pazarında Seyidoğlu olarak liderliklerini koruduklarını Belirten Genel Müdür Mehmet Göksu, "Helva, reçel, Tahin, Pekmez, lokum, börek ve tatlı başta olmak üzere 350'ye yakın ürün çeşidimize her geçen gün yenilerini ekliyoruz. 12 farklı meyveden reçel üretimi yapıyoruz. Osmanlı sofralarının vazgeçilmezi olan fakat günümüzde üretimi yapılmayan reçel çeşitlerini yeniden üretmeye başladık. Geleneksel tariflere bağlı kalarak yaptığımız üretimde meyve oranlarını da yüzde 50'ye kadar çıkardık. Bu bakımdan reçellerimiz kahvaltının dışında tatlı olarak da tüketilmeye başlandı. Kuru incir reçeli ilk olarak Ortadoğu ülkelerine ihraç edildi. Arap ülkeleri ve Almanya'dan çok güzel geri dönüşümler aldık. Bu çerçevede 380 gramlık özel tasarım cam kavanozlarımız içinde üretilen reçelimiz iç pazarda da ortalama 3.50 TL fiyatla raflardaki yerini aldı. Yeni ürünün vişne ve çilek gibi çok tüketilen reçel çeşitleri kadar ilgi görmesi bekliyoruz. Kuru incir reçelinin yanı sıra kaybolmaya yüz tutmuş diğer reçel çeşitlerinin de araştırmasını yaparak üretimine hız vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52