Ekmeğin içerisine 'enerji' kattı

Halk Ekmek fabrikasının işletmesini ihaleyle alan Aktif Group, ‘Enerjim’ isimli ekmeğini piyasaya sürdü.

Ekmeğin içerisine 'enerji' kattı
Antalya Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, Türkiye'de bir ilke imza atarak 'Enerjim Ekmeği' üretmeye başladı. İçerisinde fındık, kuş üzümü, keçi boynuzu, zerdeçal ve tarçın bulunan Enerjim Ekmeği'nin yakında Türkiye'ye dağıtımı da yapılacak. Aktif Group şirketine bağlı olan Antalya Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası'nın 2006 yılında açılan ihale ile alındığını söyleyen Antalya Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Ertuğrul Atasoy, Antalya'da bulunan 100 tane halk ekmek büfesinde Antalya halkına en hijyenik, en sağlıklı ve uygun fiyata ekmek sattıklarını belirtti. Atasoy, Aktif Group olarak 2006 yılından bu zamana kadar halk ekmek fabrikasına 20 milyon euro yatırım yaptıklarını ifade etti. Aksu ilçesinde toplam 20 bin metrekare alanın 15 bin metrekare kapalı alanında üretim yaptıklarını anlatan Atasoy, "180 kişiye istihdam sağlıyoruz. Yıllık üretim kapasitemiz oldukça yüksek. Geleneksel ekmekte günlük 200 bin adet, çeşit ekmekte ise 500 bin adet üretim kapasitesine sahibiz. Şu anda üretimimizde olan 150 çeşit ekmek bulunmaktadır. Ayrıca 2010 yılında bünyemize kattığımız yeni markamız olan Buun ile otellerde, ulusal ve yerel zincir mağazalarda faaliyet göstermeye başladık" dedi.
Enerjim Ekmeği Türkiye'ye yayılacak
Enerjim Ekmeği Türkiye'de ilk kez kendilerinin ürettiklerini ifade eden Atasoy, "Bu ekmeğin muadil olanlarını İstanbul Halk Ekmek Altın Çörek, Ankara Halk Ekmek ise Şampiyon Ekmek adı altında üretiyor ama onların üretmiş olduğu ekmekler daha çok çörek tarzındadır. Bizim ekmeğin isminden de anlaşılacağı gibi enerji veren bir ekmektir. Bu da içerisine fındık, kuş üzümü, keçi boynuzu, zerdeçal, tarçın gibi enerji veren ürünleri koymamızdan kaynaklanıyor. Enerjim Ekmeği'nin bir paketinde 2 adet ekmek var ve 80 gramlık ekmeklerin büfe satış fiyatı 65 kuruştur" diye konuştu.
Enerji kaynağı bu ekmeğin piyasaya çıktığı günden itibaren öğrencilerin yoğun ilgisi ile karşılaştığını kaydeden Atasoy, hiç tanıtım yapmadan piyasaya çıkardıkları Enerjim Ekmeği'nin gördüğü ilgiden mutlu olduklarını söyledi. Enerjim Ekmeği'ni tanıtmak için kampanya başlattıklarını belirten Atasoy, "Başta 0-5 yaş olmak üzere tüm öğrencilerimizin bu ürünü tanıyıp tüketmelerini istiyoruz. Uzun bir AR-GE çalışmasının ürünü olan Enerjim Ekmeği, son derece besleyici olmasıyla birlikte oldukça ucuz. Öğrencilerin beslenmesinin yanı sıra ailelerin bütçelerine de rahatlık sağlıyor. Enerjim Ekmeği sayesinde anne ve babalar artık okulda ya da dışarıda çocuklarının ne yiyeceğini düşünmeyecekler" şeklinde konuştu.
'Üretimi bizden pişirmesi sizden'
Dondurulmuş ekmek üretimine de başladıklarını hatırlatan Atasoy, sözlerini şöyle sürdürdü: "Üretimi bizden, pişirmesi sizden sloganı ile başlanan bu uygulama ile tüketicileri günün her saatinde taze ekmek, kek ve çörek çeşitlerine ulaştırmayı amaçlıyoruz. Bu amaçla Halk Ekmek´in yeni kurduğu ünitelerde donuk hamur, fermente donuk hamur, yarı pişmiş donuk, tam pişmiş donuk ürünlerin üretimine geçildi. Pişirilip dondurulduktan sonra satışa sunulan ürünler her zaman aynı standartta ve kısa sürede istenilen miktarda pişirilebiliyor. Halk Ekmek tesislerindeki dondurulmuş ürünler eksi 40 derecede şoklanıyor. Dondurulmuş ürünler tazeliğinin yanı sıra otel, kafe, ulusal ve yerel zincir marketlerle, toplu tüketim yapan işletmelere zaman kazandırıyor. Kullanım pratikliği sağlıyor."
Çölyak hastalarına glütensiz ekmek
Ertuğrul Atasoy, 2012 yılı içerisinde sosyal sorumluluk projesi kapsamında normal ekmeğe alerjisi olan çölyak hastalarına glütensiz ekmek üreterek ücretsiz dağıtım yapacaklarını kaydetti. Çölyak hastalarının karbonhidrat içeren ekmek dahil, hiç bir ürünü tüketemediklerini, bu nedenle büyük sıkıntı çektiklerini ifade eden Atasoy şunları söyledi: "Bu durumdaki vatandaşlarımız çok pahalı ürünleri satın almakta zorlanıyordu. Glütensiz ürünlerin kilosu 20-30 TL arasında değişiyor. Bu sosyal sorumluluk projemizi Antalya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yürüteceğiz. Öncelikle Antalya'daki çölyak hastası sayısını belirlemek istiyoruz. Sayılarını tespit ettiğimiz hastalara kart vereceğiz. Ne kadar hasta varsa haftanın üç günü onlara yetecek kadar özel glütensiz ekmek üreteceğiz. Kart ile belli büfelere gelen çölyak hastaları, oradan özel ekmeklerini ücretsiz olarak alabilecekler. Çölyak hastalarının ekmekleri, son derece hijyenik koşullarda, özenli üretilip paketlenecek, Halk Ekmek'in bilinen kalitesini taşıyacak."
Türkiye geneline dağıtılacak
Antalya'daki okul kantinlerinde, Halk Ekmek büfelerinde ve zincir marketlerde satılan Enerjim Ekmeği'nin yakında Türkiye genelinde bayilikler verilerek ülke genelinde dağıtımı sağlanacak. Sosyal sorumluluk projeleri ile de adını duyurmak isteyen Antalya Halk Ekmek, normal ekmeğe alerjisi olan çölyak hastaları için glütensiz ekmek üreterek ücretsiz dağıtım yapacak.
Kobiden

Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52