Üreticilere 8,5 milyar TL hibe verildi

TMO Fındık İşleri Dairesi Başkanı Mustafa Bahar, "Bakanlığımız geçen yıl üreticilerimize 8,5 milyar lira civarında hibe şeklinde destek verdi" dedi.

Üreticilere 8,5 milyar TL hibe verildi
Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Fındık İşleri Dairesi Başkanı Mustafa Bahar, "Bakanlığımız geçen yıl üreticilerimize 8,5 milyar lira civarında hibe şeklinde destek verdi" dedi.

Bahar, beraberindeki TMO Alım ve Muhafaza Dairesi Başkanı Hacı Baran ve Mali İşler Dairesi Başkanı Muharrem Akyaka ile Ordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt'ü makamında ziyaret etti.

Ziyarette gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bahar, devletin her zaman üreticinin yanında olduğunu ve onları desteklediğini belirtti.

Fındık üreticilerine en son alan bazlı desteğin ödendiğini hatırlatan Bahar, şunları kaydetti:
"Tarımsal üretim dünyanın her yerinde desteklenmeye muhtaçtır. Tarım kolay bir şey değil, zordur. Bakanlık olarak bizim görevimiz de üreticilerimizin yanında olmaktır. Bakanlığımız geçen yıl üreticilerimize 8,5 milyar lira hibe şeklinde destek verdi.

En son fındık üreticilerine Alan Bazlı Gelir Desteği ödemeleri yapıldı, verilmeye de devam ediliyor. Maddi olarak geçmişe göre üreticilerimizin durumu çok daha iyi fakat masrafları arttı.

Geçmişe göre daha iyi durumdayız ama gönül ister ki daha iyi olalım. Biz ürünlerimizi dışarıya da satıyoruz. Bunlara rağmen dünyada bir piyasa söz konusu. Devlet üreticisinin yanında, onları destekliyor."

Bahar, TMO'nun deposunda 30 bin ton kabuklu fındık olduğunu, bunu yağlık imalata ayırdıklarını sözlerine ekledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52