Toprak Bayramı kutlanıyor

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Toprak Bayramı’nın kutlanmasına yönelik çalışma başlattı.

Toprak Bayramı kutlanıyor

Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven konuyla ilgili yaptığı açıklamasında; “Yeni bir kavrammış gibi dursa da, aslında Toprak Bayramı’nın geçmişi çok eskiye dayanıyor. 1945 yılında yayınlanan 4760 sayılı Toprak Bayramı Kanunu her yıl 11 Haziranı takip eden pazar gününün ‘Toprak Bayramı’ adı altında kutlanmasını öngörüyor.

Ancak bugüne kadar geniş çaplı resmi bir kutlama yapılmadı. Bizler zaten kültürümüzdeki ‘toprak ana’ yakıştırmasıyla, öldükten sonra ‘toprağa verilmek’ yada ‘toprak olmak’ kavramlarıyla zaten toprağa bir kutsallık atfetmişiz. ‘Topraktan gelip, toprağa gidecek olmak’sa inancımızla özdeşleşmiş bir insan- toprak birlikteliğidir.

Tüm bunlardan öte, dünya nüfusunun açlıkla karşı karşıya geldiği günümüzde doğal kaynaklardan ‘toprak’ kaybı da en az ‘muhtemel su sıkıntısı’ kadar gündemimizdedir. İşte Bakanlığımız da bunca önemi olan ve kaybı durumunda telafisi mümkün olmayan toprak konusuna vurgu ve toplumsal bilinç geliştirme amacıyla her yıl11-17 Haziran tarihleri arasında Toprak Bayramı etkinlikleri düzenliyor” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52