Adanalılar "karsambaç" ile serinliyor

Hissedilen sıcaklığın 40 derecenin üzerine çıktığı Adana'da vatandaşlar, Toros Dağları'ndan getirilen kar ile pekmezden yapılan "karsambaç" ile serinliyor.

Adanalılar

Türkiye'nin en sıcak illerinden biri olan Adana'da bugün hava sıcaklığı meteoroloji verilerine göre gölgede 39 dereceye ulaştı. Ancak öğle saatlerinde yüzde 90'lara varan nemle de birleşince hissedilen sıcaklık yer yer 44-49 dereceyi buluyor. Bu bunaltıcı sıcaklarda yaylaya ve denize gidemeyen Adanalılar, Toros Dağları'ndan getirilen karla yapılan ve bölgede "karsambaç" adı verilen yiyecekle serinliyor. Kavurucu sıcaklardan bunalan Adanalılar, kamyonette satılan karı alarak evinde ve iş yerinde pekmezle karıştırıp "karsambaç" yapıyor.

Aşırı sıcaklardan bunalınca karsambaç yiyerek serinleyen emlakçı Gönül Günerkan, "Adana bu yıl çok sıcak. Sıcaklar birden bastırdı. Ofiste bile nefes almakta zorlanıyoruz. Bu nedenle karsambaç ile serinliyoruz. Karsambaç Toros Dağı'ndan getirilen kar ile pekmezin buluşması. Bir nevi soğuk tatlı gibi bir şey. Önce karı, daha sonra da üzerine pekmezi koyup karıştırıp soğuk soğuk yiyoruz. Bu Adana'nın yöresel bir yiyeceği ama gerçekte sıcakta serinletiyor. Herkese tavsiye ediyorum" dedi.
Zaman

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52