Ödemiş'ten Meclis'e 'patatesli' mesaj!

Ödemişli patates üreticileri, sorunlarına dikkat çekmek amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne patates gönderdiler.

Ödemiş'ten Meclis'e 'patatesli' mesaj!

Patates fiyatının düşük olması sebebiyle mağdur olan Ödemişli patates üreticileri, sorunlarına dikkat çekmek amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) patates gönderdiler.

Üretim, söküm ve yükleme maliyeti ile birlikte kilo başına 35-40 kuruşa mal ettikleri patatesi ancak 20 kuruşa satabildiklerini belirten üreticiler, Meclis'in bu sorunu görmesi gerektiğini söylediler. Milletvekillerinden, zarar eden üreticinin sorunlarına çözüm bulmasını isteyen patates üreticileri, seslerini duyurabilmek için çeşitli eylemler yapacaklarını öne sürdüler.

Bu çerçevede, Ödemiş PTT Müdürlüğü'ne bir çuval patatesle gelen Mustafa Abacı ve Mehmet Türk isimli iki üretici Meclis'e bir çuval patates gönderdi. Üreticinin, yetiştirdiği ürünü yok pahasına satmak zorunda kaldığını belirten Mehmet Türk, hükümetin, üreticinin borçları konusunda adım atması gerektiğini ifade etti. Patateste bu yıl bir felaket yaşandığını belirten Türk, “Patates tarlada kaldı. Üretim için çeşitli bankalara borçlandık. Ayrıca sulama için TEDAŞ’a da yüklü miktarda borcumuz var. Üründen kar elde edemezsek bunları ödememiz mümkün değil. Hükümetimizin, üreticinin sıkıntısına çözüm üretmesini bekliyoruz” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52