Kartlı yemek Türkiye'de

Amerika'da başlayıp tüm dünyaya yayılan yemek kartı uygulaması şimdi Türkiye'de de uygulanıyor.

Kartlı yemek Türkiye'de

Amerika'da başlayıp tüm dünyaya yayılan yemek kartı uygulaması artık Türkiye'de de var. CardGusto, üyelerine kafe ve restoranlarda indirimli yemek imkanı sunarak dışarıda yemek yeme alışkanlığını değiştirmeyi planlıyor.
Amerika'da yaşamanın avantajlarından biri de indirim kuponları ve kartlarıdır. Firmaların posta yoluyla gönderdikleri avantaj kuponları, sudan tutun da diş macununa kadar birçok farklı üründe ve hizmette indirim almanızı sağlar. Bir de yıllık bellirli bir ücret karşılığı edinebileceğiniz yemek kartları var. Bu kartlar sayesinde anlaşmalı restoranlarda ciddi indirimler kazanabiliyorsunuz. Örneğin tatlı ikramı, hesapta indirim ya da ana yemekte indirim gibi... Yemekte indirim demek de daha fazla dışarı çıkmak, farklı lezzetler tatmak ve elbette dostlarla bir arada olmak anlamına geliyor. Amerika'da başlayıp, Londra, Yunanistan, Hindistan, Malezya, İtalya gibi dünyanın farklı noktalarına yayılan yemek kartı uygulaması Türkiye'de eksikti. 16 Nisan'da CardGusto'yu hayatımıza sokan Erkam Akça, Sinan Akdal ve Behiç Aydın bu eksiği tamamlamış. Bir yemek kulübü olan CardGusto, üyelerinin, farklı restoran ve kafelerde indirimli hizmet almalarını sağlıyor. Bu kartlar henüz sadece İstanbul'da geçiyor. Ama çok yakında Ankara ve İzmir'de de CardGusto uygulaması başlatılacak. Peki ama CardGusto'yu nasıl ediniyorsunuz? www.cardgusto.com adresinden üyelik için gerekli tüm bilgileri almanız mümkün. Normalde kartın yıllık bedeli 79 TL. Ama hemen üye olursanız 49 TL'lik promosyondan faydalanabilirsiniz. Kişiye özel gelen kartın üzerinde isminiz ve son kullanma tarihi de yazıyor. Bir yıl boyunca anlaşmalı restoranlarda indirimli yemek yiyebiliyorsunuz. Şu anda Nişantaşı, Etiler, Levent, Yeşilköy, Taksim, Cihangir, Bağdat Caddesi, Moda, Pendik Sahil Yolu'ndaki restoranlarla anlaşmalar tamamlanmış. Restoran sayısı 1000'in üzerinde. Ama her geçen gün bu sayının arttığını da belirtelim. Bu uygulamaya katılan restoranlar arasında Etiler Set Kebap, Doğatepe Restaurant, Yufka Dürüm İşleri Ataşehir, Ziya Şark Sofrası gibi mekanlar var. Anlaşmalı mekanlar CardGusto üyelerine üç farklı indirim seçeneği sunuyor. Bunlardan biri toplam hesapta yüzde 25 indirim seçeneği. Tatlınız, içeceğiniz, ana yemeğiniz dahil tüm hesap toplanıyor ve yüzde 25 indirim yapılıyor. Diğer seçenek ise ana yemekte yüzde 50 indirim. Bu seçenekte yediğiniz tatlı, salata ya da meşrubatın fiyatını aynen ödüyorsunuz. Bir de 2Y1 (iki yerine bir) seçeneği var. Alınan iki ana yemekten daha düşük fiyatlı olanı müessese tarafından ikram ediliyor. Fakat bu üç seçenekten birini siz değil restoran seçiyor. Hangi restoranın hangi indirimi uyguladığını ise web sitesinden görebiliyorsunuz. İndirimler minimum iki kişi için geçerli. Ama bu da restorandan restorana değişiyor. Bazı yerlerde sekiz kişilik gruplar bile indirimden faydalanabiliyor. Kişi sayısıyla ilgili bilgiyi de yine web sitesinde görebiliyorsunuz. Sitede mekanlarla ilgili bilgi, adres ve telefon numaraları da yer alıyor. Üyelerin düşüncelerini okuyabileceğiniz bir bölüm de mevcut. 'Haftanın mekanı' bölümünde ise farklı mutfaklara sahip restoranlar tanıtılıyor.

YEMEK KURSLARI DA DÜZENLEYECEKLER
CardGusto sadece indirim sağlayan bir yemek kartı da değil. Aynı zamanda sosyal aktiviteler düzenleyerek üyelerini lezzet dolu platformlarda buluşturmayı istiyor. Örneğin çok yakında pizza kursu düzenlemeyi planlıyorlar. Çeşitli yemek kursları ya da etkinlikler düzenleyerek aynı yerlere gidip aynı zevkleri paylaşan insanları buluşturmayı hedefliyorlar.

YILDA 2 BİN LİRA TASARRUF EDİN
CardGusto hesap kaygısı duymadan daha sık dışarıya çıkmamızı sağlayan bir kart. Projeyi hayata geçiren Akça, Akdal ve Aydın üyeler için bir hesaplama da yapmış. "Haftada bir kez dışarıda yiyen bir çift, anlaşmalı mekanlara gittiğinde yıl içerisinde 2 bin lira tasarruf etmiş olur," diyor. Üstelik seçilen restoranlar da bir elemeden geçiyor. Her restoran CardGusto'ya üye olamıyor. Orta ve üst düzey restoranlar, elemeden geçtikten sonra CardGusto üyesi olabiliyor.
Burcu Aldinç - Sabah

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52