Tarımda Ruanda açılımı hazır

​Türkiye, gıda ve tarım alanında yeni bir açılıma hazırlanıyor. Ruanda Büyükelçisi Kayizari'yi kabul eden Bakan Eker, acil mutabakat zaptı önerdi.

Tarımda Ruanda açılımı hazır
GIDAVİTRİNİ - ​Ruanda’nın Ankara Büyükelçisi Caezar Kayizari, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker’e nezaket ziyaretinde bulundu.
 
Bakanlık makamında gerçekleştirilen ikili görüşmede, iki ülke tarımsal ilişkileri ele alındı. Bakan Eker görüşmede, Ruanda ile tarım alanında işbirliğinin sistemli bir şekilde gerçekleştirilmesi için Tarım Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptı’na ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Bu konudaki çalışmaların bir an önce başlatılması gerektiğini dile getiren Bakan Eker, “İşbirliğimizin sağlam temellere oturması için kapsamlı bir fizibilite çalışması yapılması lazım. Bunun için detaylı istatistiki bilgilerin tarafımıza iletilmesi gerekiyor. Bakanlık olarak, Ruanda ile tarımsal işbirliğimizin artırılmasını arzu ediyoruz” dedi.
 
Ruanda’nın Ankara Büyükelçisi Caezar Kayizari ise tarımsal araştırma, iyi tarım uygulamaları, tarımda yenilik arayışı ve tecrübe paylaşımı gibi konuların yanı sıra iki ülke özel sektörleri arasında gıda ve yem üretimi, balıkçılık, ipekböcekçiliği ve arıcılık faaliyetlerinin geliştirilmesi, kanatlı yetiştiriciliği, süt ve sığır eti alanında yatırımlar ve tohumculuk endüstrisi kapsamında ilişkilerin geliştirilmesine yönelik yatırımların yapılması hususunda Türkiye ile işbirliği yapmak istediklerini ifade etti. 

Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2014, 13:37

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52