Kavun üreticisi şimdilik memnun

Mersin'in Silifke ilçesinde bazı çiftçiler, domatese alternatif olarak örtü altı kavun üretimine başlandı.

Kavun üreticisi şimdilik memnun

Mersin'in Silifke ilçesinde bazı çiftçiler, domatese alternatif olarak örtü altı kavun üretimine başlandı. Silifke'nin Atayurt beldesinde kavun üreticiliği yapan Sahbaz Konyalı, kavunun bereketinden de fiyatından da oldukça memnun olduklarını belirtti. Konyalı, ihracat yapabilmek için diğer üreticileri de kavun yetiştirmeye davet etti.

Atayurt'ta iki yıldır kavun üreticiliği yapan Şahbaz Konyalı, domatesle eşleştirince kavun yetiştirmenin daha kolay olduğunu, ürünün kilogram fiyatının ise 2 ila 3 TL arasında değiştiğini dile getirdi.

İkinci ekim olarak kavunu denediğini ve memnun kaldığını ifade eden Konyalı, "7 dönüm kavun seram var ve 35 ton ürün bekliyorum. Fiyatlardan oldukça memnunum. Domatese oranla bakımı çok kolay sadece hasat döneminde 20 gün bir yoğunluk oluyor. Onun dışında bakımı çok kolay. Ürünümüz şu anda 2 TL'den alıcı buluyor ve yurt içi pazarında satılıyor. Yurt dışına gönderebilecek kadar ürünümüz olsa daha iyi para edecek. Geçtiğimiz günlerde bir tüccar geldi almak için Atayurt beldesinden sadece bir kamyon dolusu kavun çıktı. Bu nedenle tüccarlarda Antalya'ya gitmek zorunda kaldıklarını belirtti. Oysa kalitemizde ve ürünün aromasında hiçbir sorun yok, sadece üretim azlığı nedeniyle ihracata kapılarımızı kendimiz kapatıyoruz. Çiftçilere tavsiyem ikinci ürün olarak da kavun dikimi gerçekleştirsinler. Ben iki yıldır bu şekilde yapıyorum ve oldukça memnunum." dedi.
haberler.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52