Finike’de portakal hasadı başladı

Türkiye'de narenciye üretiminde önemli yeri bulunan Antalya’nın Finike ilçesinde havaların sıcak gitmesi nedeniyle bu yıl portakal hasadı erken başladı.

Finike’de portakal hasadı başladı
Antalya’nın Finike ilçesinde bu yıl portakal hasadı erken başladı. Finike Ziraat Odası Başkanı Halil Sarıçobanoğlu, Finike ve yöresinde portakal hasadına başlandığını söyledi. Bu yıl rekoltenin geçen yıla göre yüksek olduğunu ifade eden Sarıcobanoğlu, "İlçe genelinde yaklaşık 35 bin dekar alanda narenciye üretimi gerçekleştiriliyor. Bu alanların 30 bin dekarında portakal üretimi yapılıyor. Geçen yıl 200 bin ton civarında rekolte sağlanmıştı. Bu yıl ise rekoltenin 220-230 bin ton arasında olmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Sarıçobanoğlu, bu yıl hava şartlarının; portakalın hem çiçek hem de hasat döneminde uygun olduğunu vurgulayarak, hasadına başlanan portakalın büyük bölümünün iç piyasada pazara sunulduğunu kaydetti. Finike portakalının tat ve aromasıyla ayrı bir yeri olduğuna işaret eden Sarıçobanoğlu, "Bu tat başka yörede yetişen portakalda olamaz. Bundan dolayı tüketicilerin gerçek Finike portakalını iyi ayırt etmeleri gerekir" dedi.

Portakalın kilogramının dalında ortalama 70 kuruştan alıcı bulduğunu bildiren Sarıçobanoğlu, bu fiyatın önümüzdeki günlerde 1 liraya ulaşmasını beklediklerini söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52