Bu tohum eksi 40 dereceye dayanıklı

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde Ukrayna'dan getirilen ve eksi 40 derece soğuya karşı dayanıklı olan buğdaylık tohumların deneme ekimi yapıldı.

Bu tohum eksi 40 dereceye dayanıklı
Kars'ın Sarıkamış ilçesinde Ukrayna'dan getirilen ve eksi 40 derece soğuya karşı dayanıklı olduğu bildirilen buğdaylık tohumların deneme ekimi yapılarak, bölgede üretimin artırılması amaçlanıyor.

Bölgede tarımsal verimliliği artırmayı hedefleyen Sarıkamış İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ukrayna'dan kılçıksız krasunia odeska ve kılçıklı syrena odeska adlı iki tip tohumluk buğday getirdi.

Ukrayna'dan getirilen tohumluk buğdaylar, ilk olarak Yayıklı köyünde Sunay Akbulak'a ait 10 dekarlık alana ekildi. Yüksek verimli ve kırmızı sert ekmeklik çeşidi olarak ön plana çıkan tohumların, kış mevsiminin sert geçtiği ilçede hem çiftçinin hem de sanayicinin yüzünü  güldürmesi hedefleniyor.

Kırmızı buğday çeşitlerinin yöre için verimli olduğuna vurgu yapan Sarıkamış Kaymakam Vekili Enbiya Eken, "Tohumları bir köyümüzde denedik. Eğer verim artıp beklediğimiz sonuca ulaşırsak, diğer köylerimizde de denemeyi düşünüyoruz" dedi.

Ukrayna orjinli tohumluk buğdayların soğuğa dayanıklı olduğunu söyleyen  İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde görevli ziraat mühendisi Volkan Önder Özdoğan , “verim alınırsa hem bizim çiftçimizin yüzü gülecek hem de un sanayisine çok avantaj sağlayacaktır” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52