Tokat yaprağı Anzak mutfağına da girdi

Erbaa ilçesinde, yörede üretilen asma yaprağını salamura şeklinde paketleyen firma, Avustralya'ya ihracat yaptı.

Tokat yaprağı Anzak mutfağına da girdi
Tokat'ın Erbaa ilçesinde, yörede üretilen asma yaprağını salamura şeklinde paketleyen firma, Avustralya'ya ihracat gerçekleştirdi.

Firmanın sahibi Hakan Özalp, aroması  çok güzel olan Tokat yaprağının büyük bölümünün Erbaa'da üretildiğini belirtti.       

Altı yıldır yaprak paketleme işiyle uğraştıklarını ifade eden Özalp,  "Tokat yaprağı incedir, tül gibidir ve damarları yoktur. Aroması çok harikadır. Bölgemizin iklim ve toprak yapısı buna etki etmektedir. Maalesef büyük kentlerde başka yörelerin yaprakları Tokat yaprağı adı altında satılmaktadır. Türkiye'nin değil dünyanın en iyi yaprağı Erbaa ilçesinde yetişmektedir. İlk defa

Avustralya'ya ihracat yaptık. 20 ton Tokat yaprağını Avustralya'ya ihracat yaptık" diye konuştu.

Tokat yaprağının meşhur olduğunu dile getiren Özalp, şunları kaydetti:
"Yaprağımız meşhur ama ihracat sorunu var. İstanbul'dan bir firma  aradı bizi, kendilerini ilçemizde misafir ettik. Firma vasıtasıyla ihracatımızı yaptık. Bizim ürünümüz Türkiye'de tercih edilen bir ürün. Yurt dışından talepler olmuştu. Ancak gerekli bağlantılar kurulamamıştı. Bu sene ilk defa ciddi anlamda  ihracatımızı yaptık. Bizim işimiz mevsimlik. İşlerin yoğun olduğu dönemde 20 kişi çalıştırıyoruz. Daha sonraki zamanlarda 10 kişiye kadar düşüyoruz. Son 5 yıldır yaprak üretimi iyi durumda. Gün geçtikçe değeri ve kıymeti artıyor. Eğer Tokat  yaprağını bir kere tatmışsanız başka yaprağı tüketmeniz mümkün değil. Yaprağımız kaliteli olduğu için iddialı konuşuyoruz."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52