Et ve süt hibeleri için başvurular başladı

Süt, et ve yumurta üretim hibeleri için proje başvuruları başladı. 164 milyon 706 bin euroluk hibenin verileceği süt, kırmızı et, kanatlı eti ve yumurta üretimi için başvurular 2 Nisan'a kadar sürecek.

Et ve süt hibeleri için başvurular başladı


Gıdavitrini - Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), 164 milyon 706 bin euroluk hibenin verileceği süt, kırmızı et, kanatlı eti ve yumurta üretimi projeleri için başvuru işlemlerinin başladığını duyurdu.

TKDK'dan yapılan açıklamaya göre, Avrupa Birliği’nin (AB) aday ve potansiyel aday ülkeler için oluşturduğu Katılım Öncesi Kırsal Kalkınma Aracı (IPARD) II Programı kapsamında, 21 Aralık 2017’de başvuru çağrı ilanına çıkılarak, yatırımcılar 42 ildeki TKDK il koordinatörlüklerine proje sunmaya davet edildi.

Çağrı ilanı kapsamında “Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar” başlığı altında süt, kırmızı et, kanatlı eti ve yumurta üretimi projeleri için 164 milyon 706 bin euro hibe bütçesi ayrıldı.

Proje başvuruları, 2 Nisan saat 21.00'e kadar online sistem üzerinden kabul edilecek, belirtilen saatten sonra sistemin kapanmasıyla başvuru işlemlerine ilişkin süreç tamamlanacak.

Online sistem üzerinden doldurulan belgelerin çıktısı ve istenen diğer belgeler, 5 Nisan saat 18.00’e kadar il koordinatörlüklerine teslim edilecek, son teslim tarihinden sonra yapılacak başvurular kabul edilmeyecek.

Başvurular hakkında detaylı bilgileri içeren “Başvuru Çağrı Rehberi”, TKDK'nın internet adresinden (www.tkdk.gov.tr) temin edilebilecek.

Yatırımcılara, proje başvuru ve kabulünde yoğunluk yaşamamaları için işlemlerini son güne bırakmamaları tavsiyesinde bulunuldu.

Hibe kapsamındaki iller

Hibe kapsamında Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Ardahan, Aydın, Balıkesir, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Karaman, Kars, Kastamonu, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muş, Nevşehir, Ordu, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon, Uşak, Van ve Yozgat yer alıyor.

IPARD Programı’yla AB standartlarında modern ve hijyenik tesislerin kurulması, gıda, tarım ve hayvancılık sektörlerinin sürdürülebilir modernizasyonunun sağlanması, sürdürülebilir yatırımların gerçekleştirilmesi, kırsal alanda faaliyet alanlarının çeşitlendirilmesi, kırsalda yaşayan vatandaşların istihdam olanaklarının artırılarak yaşam kalitesinin iyileştirilmesi ve kente göçün önlenmesi hedefleniyor.

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2018, 00:30

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52