Enginar çayı ile şifa dağıtıyor

Aydın Efeler’de çay ocağı işleten Ahmet Alpay Özenç, kendi tarlasında yetiştirdiği enginarlardan çay yaparak şifa dağıtıyor.

Enginar çayı ile şifa dağıtıyor
Aydın Efeler’de çay ocağı işletmeciliği yapan Ahmet Alpay Özenç kendi tarlasında yetiştirdiği enginarlardan çay yaparak şifa dağıtıyor.

Efeler Hasan Efendi Mahallesi'nde aperatif ve çay ocağı işletmeciliği yapan Ahmet Alpay Özenç, kendisine ait 5 dönüm tarlada yetiştirdiği enginarı, semt pazarlarında sattığını ve enginarların kelle kısmından ayırıp iş yerinde enginar çayı olarak müşterilerine sunduğunu söyledi. Kendisinin de uzun süredir enginar çayı içtiğini belirten işletmeci Alpay Özenç, ”Bir yakınımın karaciğer kisti olduğu tespit edildi. Kendimiz yıllardır enginar yetiştiriyoruz, ama bu kadar şifalı olduğunu karaciğer kisti bulunan yakınımıza enginar çayı tavsiye edilince öğrendik. Doktorlar tarafından verilen ilaçların yanı sıra, içtiği enginar çayı karaciğerde bulunan kisti tamamen yok etti. Bu duruma şaşıran doktorlar, ‘Siz şifanın doğal olanını tespit etmişsiniz’ dedi. Yetiştirdiğimiz enginarın bu kadar şifalı olduğunu öğrenince, eşim ile birlikte yaklaşık 4 yıl önce işlettiğimiz çay ocağında müşterilerimize enginar çayı yapıp satmaya başladık ve satmaya da devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Paket olarak satmak istiyor
Enginar çayının faydalarını bilenlerin günde 2 bardak tükettiğini söyleyen Özenç, “Kitaplardan ve internetten yaptığım araştırmalar sonucu, enginarın vücutta bulunan ödem, yağlanma, toksin atımında ve daha bir çok şifalı yönü olduğunu öğrendim. İş yerimize yakın olan kurumlarda çalışanlar ile sürekli bize enginar çayı içmek için gelen müşterilerimiz var ve gün geçtikçe bunu öğrenen müşteri sayımız artıyor. Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ve GEKA’da çalışan tanıdıklarım, Devlet desteği teşviklerinden yararlanıp, enginar çayını paketleme yaparak pazarlanabileceğini söylediler. Bende bu teşviklerden yararlanıp kendi ürettiğimiz enginarı paket çay olarak imal etmeyi hedefliyorum” diye konuştu.

Koçarlı İlçesi Güdüşlü Mahallesi’nden gelerek, Efeler’de işletmecilik yaptığını belirten Özenç, şunları söyledi: “Koçarlı’da bulunan akrabalarıma toplattığım kekikten de çay yapıyorum. Kış aylarında kekik çayı da çok fazla talep ediliyor. Gün boyu sürekli normal çay içmek yerine, günde 2-3 bardakta doğal otlardan yapılan çayları içmeliyiz. Çünkü sağlığımız için doğal beslenmek gerekiyor."

Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2014, 16:06

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52