Daha fazla sofralık üzüm yetiştirin

Manisa Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, üzüm üreticilerine daha fazla çekirdekli sofralık üzüm çeşidi yetiştirmeleri çağrısında bulundu.

Daha fazla sofralık üzüm yetiştirin
Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, Sarıgöl Ovası'nda 2013 yılı çekirdekli sofralık üzüm çeşitlerinin çoğalması gerektiğini, üzüm sezonunun geçen yıla oranla on gün önce başladığını açıkladı.

Ülgen, Sarıgöl ilçesinde son on yıldan bu yana üzüm üreticilerinin Sultaniye üzümden ayrı olarak, kırsal tarlalarda çekirdekli üzüm çeşitlerinden yetiştirdiğini ve şimdi üzümlerini satmaya başladıklarını dile getirdi.

Ülgen sözlerini şöyle sürdürdü: “Sarıgöl'de Michelle Palier, Mevlana, Süperyol, Yalova İncisi, Uslu, Red Globe, Crimson Seedless, Cardinal, Alphonse üzümlerimiz çekirdekli ve sofralık türleridir. Bir de çekirdeksiz üzüm türü olan Sultaniye üzümünün hasadı Ağustos ayında başlayacak. Çekirdekli sofralı üzümlerimiz insan sağlığı için de yararlıdır. Üzüm üreticilerimiz Sultaniye üzümde ısrar etmemelidir.”

Dünyadaki sağlık örgütlerinin de siyah üzümlerin yararlı olduğunu söylediklerini de hatırlatan Ülgen, bu yıl dolu nedeniyle Sultaniye üzüm bağlarında zararın çok olmasına karşın çekirdekli sofralık üzümlerde verim kaybının olmadığını da sözlerine ekledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52