ABD'deki Illinois Üniversitesi'nden bilim adamlarının yaptığı araştırma, sütün asit seviyesini düşürdüğünü ve çürüklere yol açan diş minesine gelebilecek zararı önlediğini gösterdi.
Katılımcılardan bazıları 20 gram şekerli gevrek yedikten sonra bazıları süt, bazıları elma suyu, bazıları ise su içti. Katılımcıların ağzındaki asit seviyesi gevrek yemeden önce, yedikten 2 ve 5 dakika sonra ölçüldü. Asit seviyesi sıvı içildikten 30 dakika sonra da değerlendirildi.
Araştırmada sadece sütün asit seviyesini düşürdüğü görüldü.
Şekerli gevreklerin rafine şeker ve nişasta içerdiğini hatırlatan bilim adamları, bu karbonhidratların tüketiminin asit üretimine yol açtığını vurguladı.
"Journal of the American Dental Association" dergisinde yayımlanan araştırmaya imza atanlardan Christine Wu, günde 4 kez ya da 60 gramdan fazla karbonhidrat tüketiminin çürük riskini artırdığına dikkati çekti. (AA)
Gevrekten sonra içilen süt çürükleri önlüyor
Kahvaltıda yenen şekerli gevreklerden sonra bir bardak süt içmenin çürükleri önleyebileceği belirlendi.
YORUM EKLE
1
Gıda devleri Avrupa'da yatırım yarışına girdi
2
Silifke'de yılın ilk nar hasadı yapıldı
3
Penguenden acılı kornişon turşusu
4
Zeytinyağı ihracatı yüz güldürmeye devam ediyor
5
Kimyasal şoku, su yerine zehir mi içiyoruz?
6
Tropik bitkiler Türkiye'ye kazandırılıyor
7
Kayısıda hem rekor hem kazanç sevinci
8
Domuz etini "kırmızı et" diye servis ediyoruz
9
ABden 3 beyaza sert tedbir
10
TİGEM sertifikalı tohum fiyatını belirledi
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
05:37
GÜNEŞ
07:01
ÖĞLE
12:57
İKİNDİ
16:07
AKŞAM
18:42
YATSI
20:01