Artan et talebi karşılanıyor

Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu, et fiyatlarının makul seyrettiğini ifade etti.

Artan et talebi karşılanıyor
Ardahan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nü ziyaret eden Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Kemaloğlu, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, et piyasası için yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını söyledi.

Ramazan ayına girildiğinde et fiyatlarında kısmi bir indirim yaptıklarını anımsatan Kemaloğlu, yapılan indirimlerin piyasada bir mesaj olarak yerini bulduğunu dile getirerek "Her ne kadar 'et fiyatları arttı, artıyor' spekülasyonları yapılıyor olsa da aslında beklenen şey olmadı. Yani daha makul gitti diyebiliriz. Önümüzdeki aylara ilişkinde biz pek bir sıkıntı görmüyoruz. Normal kesimler devam ediyor, sözleşmeli kesimlerimiz var.” dedi.

Kemaloğlu, kendilerine olan talebi tamamıyla karşılayabildiklerini ve satışlarının yüzde yüz artmasına rağmen Ramazan ayı içerisinde hiçbir tedarik sıkıntısı yaşamadıklarını da sözlerine ekledi.

Et piyasalarını düzenlemenin görevleri olduğunu dile getiren Kemaloğlu, süt ürünlerinin de kendilerine dâhil olduğunu belirterek kurum olarak et ve sütü yani topyekûn hayvancılık piyasasını düzenleyeceklerini ifade etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52