Rusya'dan ABD'ye yoğurt darbesi!

Rusya’da başlayan Kış Olimpiyat Oyunları’na katılan ABD’li sporcular için gönderilecek, Chobani marka yoğurtlar Rusya engeline takıldı.

Rusya'dan ABD'ye yoğurt darbesi!

Rusya’nın Soçi kentinde düzenlenen açılış töreniyle başlayan Kış Olimpiyat Oyunları’na katılan ABD’li sporcular için gönderilecek, Hamdi Ulukaya’nın sahibi olduğu Chobani marka yoğurtlar Rusya engeline takıldı.

ABD hükümetinin gerekli evrak işlerini yerine getirmediği gerekçesiyle Rus hükümetinin ülkeye sokulmasına izin vermediği 5 bin konteyner Chobani marka yoğurdun, Soçi’deki olimpiyat sporcularına gönderilmek üzerine soğuk hava depolarında hazır bekletildiği bildirildi.

Daily Mail’in haberine göre, bu durum üzerine Demokrat Parti New York Senatörü Chuck Schumer, Rusya’nın ABD Büyükelçisine bir mektup göndererek, yoğurdun, 2014 Olimpiyat oyunları sırasında sadece ABD vatandaşları tarafından tüketilmek üzere tek seferlik gönderimine izin verilmesi çağrısında bulundu.

Yoğurdun yasal nakliyesi için Rus hükümetinin talep ettiği gümrük belgelerinin “elde edilemez” belgeler olduğunu da kaydeden Schumer, Chobani yoğurdunun sporcuların çoğunun oyunlar öncesinde benimsedikleri diyetlerinin bütünleyici bir parçası haline geldiğini ve bundan mahrum bırakılmalarının adil olmayacağını savundu.

Rus hükümeti ise geri adım atmaya niyetli görünmüyor. Washington’daki Rus Büyükelçiliği’nin sözcüsü Yevgeniy Khorishko, ABD’li yetkililere gerekli evraklara dair bilgi verildiğini fakat bu gerekliliğe uyulmadığını belirtti. Khorishko, “Biz yasal bir ülkeyiz. ABD kurallara uymalı.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2014, 19:20

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52