Buğday üreticisi taban fiyat bekliyor

Reyhanlı Ziraat Odası Başkanı Yüksekgönül, buğday üreticisinin taban fiyatı beklentisinin 0.75 kuruş ile 0,80 kuruş arası olduğunu söyledi.

Buğday üreticisi taban fiyat bekliyor

Reyhanlı Ziraat Odası Başkanı Şevvah Yüksekgönül, buğday üreticisinin bu yıl ki taban fiyatı beklentisinin 0.75 kuruş ile 0,80 kuruş arası olduğunu, maliyetler gözönüne alındığında bu rakamın makul karşılanması gerektiğini söyledi.

Reyhanlı Ziraat odası Başkanı Şevvah Yüksekgönül, buğday hasadının başlaması dolayısında yaptığı açıklamada "Ovada her yıl olduğu gibi Buğday hasadı erken başladı. Çiftçi ürününü bu yıl da emanete bırakmak zorunda kaldı. Mahsulünü tüccara emanet etmek zorunda bırakıldı çünkü ofis şu an alım yapmamaktadır" dedi.

Yüksekgönül, çiftçilerin mağduriyet yaşamaması için Buğday taban fiyatının açıklanmasını veya TMO fiyat belli olana kadar çiftçinin mahsulünü bir an önce emanete almasını beklediklerini belirtti.

TMO RENDEVULU ALIM YAPACAK
Bu arada Toprak Mahsulleri Ofis Ajans Amirliğinden yapılan açıklamada 2013/2014 yılı alım kampanyasında tam randevulu sistemle buğday ve mısır alımı yapılacağı belirtildi.

Toprak Mahsulleri Ofisi'nden yapılan açıklamada, "Hizmette kaliteyi artırmak ve üreticilerin işyerlerinde uzun süre beklemelerini engellemek amacıyla 2013 alım döneminde, tüm ürün alımlarını randevulu olarak gerçekleştirecektir. Bu sistemle birlikte ürün sahiplerinin www.tmo.gov.tr veya randevu.tmo.gov.tr adreslerinden randevu alınabilecekleri gibi TMO şube müdürlüğü ve ajans amirliklerine müracaat etmek suretiyle de randevu alabileceklerdir" denildi.

Açıklamada, randevuların, taahhütnameli alımların başlanmasıyla birlikte gerçek kişiler için T.C. kimlik numarası, tüzel kişiler için vergi numarası ile yapılacağı ve üreticilere, ÇKS'de kayıtlı ürün miktarı kadar randevu verileceği kaydedildi. ÇKS kaydı olmayan üreticilerin sistemden randevu alamayacağından, ÇKS kayıtlarının mutlaka güncellenmesi gerektiği hatırlatıldı.
haberler.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52