Ofisteki tehlikeye dikkat!

Ofiste bu alışkanlıklar hasta ediyor. Hastalıkların başında da bakteri üreten yiyeceklerin yarattığı ishal, kusma, zehirlenme vakaları geliyor.

Ofisteki tehlikeye dikkat!

ABD'deki Virginia Eyalet Üniversitesi ve Kuzey Carolina Eyalet Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen araştırmaya göre ofislerde beslenme alışkanlıkları hasta ediyor.

Araştırmada, ofis içi sıcaklıklar genellikle 20 santigrat derecede tutulurken, bu durum stafilokokların (Çoğu zararsız da olsa vücutta toksik madde üretimine neden olan bakteriler, gıda zehirlenmelerinin ana nedenlerindendir.) solunarak ishale ve kusmaya neden olduğunu gösteriyor.

Sırf bu yüzden sabahların kahvaltınızı etmek için masaya bıraktığınız tostunuz ya da sandviçiniz de sağlığınız açısından büyük risk oluşturabiliyor. Tavuk ya da et bulunduran sandviçler de 4 dereceden daha sıcak ortamda 2-3 saat bırakıldığında son derece zararlı salmonella bakterisini üretebiliyor.

London College Hospitals'den mikrobiyoloji uzmanı Dr. Peter Wilson, özellikle ofis ortamında yemek yemeden önce el yıkamanın bu yüzden önemli olduğunun altını çiziyor.
hurriyet.com.tr

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52