BAKTAD son kez Yıldırım dedi

BAKTAD Olağan Genel Kurulu’nda tüzük gereği son kez genel başkan seçilen Mehmet Yıldırım, “BAKTAD, baklavaya katma değer katmış ve kültürümüzü dünyaya tanıtmıştır” dedi.

BAKTAD son kez Yıldırım dedi
Buğrahan Kırımlı

BAKTAD (Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği) Olağan Genel Kurulu, muhteşem bir atmosferde gerçekleştirildi. BAKTAD Genel Başkanı Mehmet Yıldırım, BAKTAD Onursal Başkanı Nadir Güllü, BAKTAD Genel Sekreteri ve İTO 1. Komite Başkanı Murat Bozanoğlu, Emiroğlu Baklavaları Sahibi Abdullah Sevim ve çok sayıda BAKTAD üyesinin hazır bulunduğu genel kurulda genel başkanlık görevini yürüten Mehmet Yıldırım, tüzük gereği son kez genel başkanlığa aday oldu ve listesi tüm üyelerin oy birliğiyle kabul edildi.

Baklavaya katma değer kattık

Genele Kurulun açılış konuşmasını yapan BAKTAD Genel Başkanı Mehmet Yıldırım, 10 yıl önce kurulan derneklerinin kardeşane, birlik ve beraberlik içinde bugünlere geldiğini, işin başında sektördeki rekabet dolayısıyla çekinceleri olan tüm meslektaşlarının da bu süre içinde verdiği destekle sektörlerini çok iyi bir noktaya taşıdıklarını belirterek, “Derneğimizin çalışmaları, faaliyetleri insanların kafalarındaki ön yargıların yokolmasına yol açtı. Şu anda sergilediğimiz birlik ve beraberlik mesleğimizin geleceğe taşınması, bir sonraki kuşaklara aktarılması bağlamında gerçekten büyük önem arzediyor” dedi.

BAKTAD’ın insanlara hayırlı bir hizmet yapmak için yola çıktığını belirten Yıldırım, “Bizim amacımız Türk baklavasını hem Türkiye’de hem de dünyada marka yapacak çalışmalara imza atmaktı. Bir çok festivalde, etkinlikte, fuarda Türk baklavasının tanıtımı yönünde çalışmalar yaptık. Türk baklavasının kalitesini ve markasını ortaya koyduk. Yaptığımız çalışmalar neticesinde baklavaya sahip çıkmaya çalışan Yunanistan’ın sesi soluğu kesildi. Bu durum elbette bizi rehavete sokmayacak. Birlik ve beraberlik neticesinde baklavayı İTO’da komite olarak temsil etmeye başladık. Bir çok yabancı tatlı İTO’da temsil edilirken, bizim bir komitemiz olmaması gerçekten düşündürücüydü ve üzücüydü. Biz de bu durumu ortadan kaldırdık. Yanı sıra bir çok bakanla görüşüp baklavanın Türk değeri, kültürümüzün bir parçası ve markamız olması yönünde desteklerini aldık. Bunun yanında baklavanın okullu olmasını sağladık. Sektörümüzün geleceğini sağlamak, mesleğimizi korumak için bu şarttı. Yakın zamanda meslekteki makineleşmenin ustalarımızın geleceğini tehdit ettiğini görüyoruz. Oysa biz baklavanın el emeği ürünü olduğu iddiasını taşıyoruz. 10 sene sonra belki de baklava açan hiçbir baklava firması kalmayacak. Bunun için kurduğumuz okulda ustalarımız çocuklarımıza baklavanın nasıl yapılacağını öğreterek geleceğimize sahip çıkıyorlar” diye konuştu.

10 sene önce baklava imalathanelerinin yüzde 90’ının merdiven altı olduğunu kaydeden Yıldırım, “Şu anda böyle bir şey yok. Artık kalite belgeli, gıda mühendisli çalışan kardeşlerimiz sektörümüze belli bir çıtayı getirmiş durumdalar. Sektörümüze faydalı olmak, sizlere faydalı olmak bizim tek amacımızdır. Katma değer üreten, istihdam sağlayan her üyemizin durumu bizi memnun eder” açıklamasını yaptı.

BAKTAD Onursal Başkanı Nadir Güllü de, mesleğin devamının sağlanması için mesleğin sevilmesi gerektiğini belirterek, “Baklavayı bu ülkenin kültürü yapmak için çalışacağız” dedi.

BAKTAD Genel Sekreteri ve İTO 1. Komite Başkanı Murat Bozanoğlu da, sektördeki fiyat istikrarsızlığın giderilmesi için çalışmalar yapılması gerektiğini kaydederek, “Bu sıkıntıların çözümünü elbirliğiyle sağlamalıyız” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52