Türkiye'yi Tiryaki Agro temsil edecek

'Yılın Girişimcisi' yarışmasında Tiryaki Agro Gıda CEO'su Süleyman Tiryakioğlu finale kaldı.

Türkiye'yi Tiryaki Agro temsil edecek
Türkiye'de 8'incisi dünyada 25'incisi düzenlenen 'Yılın Girişimcisi' yarışmasında Tiryaki Agro Gıda CEO'su Süleyman Tiryakioğlu ilk 5 girişimci arasına girerek finale kaldı. Finale kalan 5 girişimciyi değerlendiren 12 kişilik jüri, Türkiye'nin yılın girişimcisini seçecek ve seçilen girişimci Monte Carlo'da yapılacak olan dünya finalinde Türkiye'yi temsil edecek.

Dünyanın en saygın girişimcilik yarışmalarından birisi olan Ernst&Young Entrepreneur OF The Year (Yılın Girişimcisi) yarışmasına katılan Tiryaki Agro Gıda CEO'su Süleyman Tiryakioğlu, Türkiye finaline kaldı. Bu yıl Ernst&Young Türkiye, Hürriyet ve CNN Türk'ün birlikte düzenlediği yarışmada finale kalan 5 yarışmacıyı 13 Şubat'ta zorlu bir sınavdan geçiren 12 kişilik jüri, 'Yılın Girişimcisi' olacak ismi, 21 Şubat Perşembe akşamı açıklayacağı öğrenildi. Yapılan değerlendirmenin ardından Türkiye birinciliğini kazanacak olan girişimcinin dünya girişimciler yarışması için Monte Carlo'da Türkiye'yi temsil edeceği ifade edildi. Türkiye Yılın Girişimcisi yarışmasında Tiryaki Agro Gıda CEO'su Süleyman Tiryakioğlu, Mehmet Erbak-Erbak Uludağ İçecek Sanayi A.Ş., Dr. Şükrü Bozluolçay-Bozlu Holding, Murat Kolbaşı-Arzum Elektrikli Ev Aletleri Sanayi ve Ticaret A.Ş., Halil Erdoğmuş Ebebek Enucuz Pazarlama Turizm Reklam ve Telekomünikasyon A.Ş. isimlerini finalist olarak yazdırmayı başaran yarışmacılar oldu.

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Tiryaki Agro Gıda CEO'su Süleyman Tiryakioğlu, "2001'de ciro 3 milyon dolardı, şu anda 1.3 milyar dolardır. 500 milyon dolarlık ihracatımız var. 2017 hedefimiz ise 8 milyon ton ürünle 5 milyar dolar ciroya ulaşmak." dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52