Tariş’in uluslararası başarısı

Tariş Zeytinyağı dünyanın en prestijli tasarım ödüllerinden biri olan A’Design Ödülleri’nde Çiğ Yağ Şişesi’yle Gümüş Ödül kazandı.

Tariş’in uluslararası başarısı

Tariş Zeytinyağı dünyanın en prestijli tasarım ödüllerinden biri olan A’Design Ödülleri’nde Çiğ Yağ Şişesi’yle Ambalaj Tasarım Kategorisi’nde binlerce aday arasından Gümüş Ödül kazandı. A'Design Ödül ve Yarışmaları, en iyi tasarımlar, tasarım konseptleri ve tasarım odaklı ürünlerin mükemmel özelliklerini vurgulamayı amaçlıyor. Yarışma, geniş ve tasarım odaklı bir izleyici kitlesi yaratmak için, birden fazla kategoride yıllık ve uluslararası olarak organize ediliyor.

Çiğ Yağ: Nadide bir lezzet

Çiğ Yağ’ın öyküsü, doğanın insanlara hediyesi zeytinin elle toplanıp özenle seçilmesiyle başlar. Tanelerin yere düşmemesi, darbe almaması gerekir. Bekletilmeden, granit taş değirmenlerde hamur haline getirilen zeytinler özel torbalara alınır, üst üste yığılır. Taşla ezilen zeytinler sulu baskıya girmeden önce, bu torbalardan çok değerli bir yağ süzülür. Hiçbir ısıl işlem görmeden, sulu baskı uygulanmadan, damla damla, kendi kendine süzülen bu eşsiz yağ, Çiğ Yağ olarak adlandırılır. Üreticinin genellikle kendine sakladığı bu yağ, vitamin ve besleyici değerleri sayesinde anne sütü kadar değerlidir.

İşte Tariş Zeytin bu eşsiz zeytinyağını yine çok özel bir şişede sunuyor. Uzun ömürlü, hijyenik bir saklama kabı görevi gören porselen şişe zeytinyağı ambalajlama sektörüne de bir devrim getiriyor. Şişenin üzerindeki tasarım olan Çintemani, coşku ve gücü sembolize eden geleneksel bir Türk figürü. Bu özel şişe üzerindeki Çintemani, zeytin ağacının doğadaki temel egemenliğini, mutlak saltanatını betimliyor. Çiğ Yağ her hasat döneminde sınırlı miktarda bulunabiliyor. Bu sınırlı üretimdeki her bir şişe, eşsiz metal bir plakayla işaretleniyor. Çiğ Yağ, ürün için tasarlanan özel bir kutuda satışa sunuluyor.

A'Design prestijli bir ödül
Gümüş A'Design ödülü, tasarımda örnek alınacak seviyeye gelmiş en tepedeki yüzde beşllik dilimde yer alan tasarımlara verilen prestijli bir ödül. Tasarımlar 5 Akademisyen, 5 Profesyonel ve 5 Odak Grubu üyesinden oluşan üç farklı jüri grubu paneli tarafından değerlendiriliyor. Tasarımlar her türlü önyargıyı engellemek için, puan normalleştirme ile değerlendirilmekte; işlevsellik, ergonomi, mühendislik, sunum, yenilik, kullanılırlık, eğlenceli ayrıntılar, teknoloji, ve dikkate alınabilecek diğer özellikler bazında oylanmakta ve bu puanların her biri farklı jüri grupları için ölçülmektedir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52