Ta-ze’den lezzetli bir 23 Nisan kutlaması

Tariş Zeytin (TA-ZE) mağazaları, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çocukları lezzet ve sağlık kaynağı zeytinyağıyla buluşmaya davet ediyor.

Ta-ze’den lezzetli bir 23 Nisan kutlaması
Gıdavitrini - TA-ZE mağazalarında bir hafta boyunca gelen her çocuğa hem Türk bayrağı, hem özel tasarım zeytinyağlı kurabiyeler, hem de 50 mililitrelik zeytinyağları armağan edilecek. Ürün ve mağaza tasarımıyla butik mağaza konseptinde farklılık yaratan TA-ZE mağazaları, çocukların bu özel gününde zeytinyağlı kurabiyelerle onlara sağlıklı lezzeti sunarken, birbirinden leziz zeytinyağı çeşitleriyle yapılabilecek hamur işi tarifleri de paylaşılacak.
Tariş Zeytin A.Ş. Genel Müdürü Cengiz Dikmen, “Sağlık ve lezzeti bünyesinde barındıran zeytinyağını tüketme bilinci çocukluktan itibaren edinilmesi gereken bir kültürdür” diyor ve ekliyor: “Ebeveynler çocuk gelişiminde büyük önemi, yararları olan zeytinyağını çocuklara sevdirmek için çaba göstermeli. Bunun için biz de bir kapı açıyor ve sağlıklı nesiller için çocuklarımızı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda zeytinyağı kültürüyle buluşmaya davet ediyoruz.”
Anne sütü kadar değerli
Uzmanlar saf sızma zeytinyağının en az anne sütü kadar değerli olduğunu vurguluyor. Çocukların beyin gelişimini ve kemiklerinin güçlenmesini hızlandıran zeytin ve zeytinyağı, içinde bulunan linoleik asitten yani omega-6 yağ asidinden ötürü yeni doğmuş bebekler ve gelişim çağındaki çocuklar için son derece faydalı bir besin. Zeytinyağı vücudumuzdaki zararlı maddelerin vücutta neden olduğu tahribatı önleyen antioksidan elementleri ve insan için büyük önem taşıyan yağ asitleri de içerir. Bunlar da hormonlara destek olur ve hücre zarının oluşumuna yardımcı olur. Zeytinyağı, insan sütündeki yağ asidi oranına benzer, dengeli bir çoklu doymamış bileşime sahiptir. İnsan vücudu tarafından elde edilemeyen, aynı zamanda vücut için vazgeçilmez önemi olan bu temel yağ asitleri açısından, zeytinyağı yeterli bir kaynak. Bu faktörler zeytinyağını, yeni doğmuş bebekler için oldukça faydalı kılar. Doğum öncesi ve sonrasında bebek beyni ve sinir sisteminin doğal gelişimine katkıda bulunmasından ötürü, uzmanlarca annelere önerilen tek yağ, yine zeytinyağıdır.

Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52