Nestlè’nin Ödül'üne başvurular başladı

Nestlé’nin faaliyet gösterdiği bütün ülkelerdeki, birey, kamu kurumu, özel kurum, akademik çevre ve toplumsal örgütlerin katılımına açık olan ödüllerin 2014 ayağı için geri sayım başladı.

Nestlè’nin Ödül'üne başvurular başladı
Sosyal sorumluluk anlayışını “Paylaşılan Değer Yaratma” üzerine inşa eden Nestlé, beslenme, su ve kırsal kalkınma alanlarında yaptığı çalışmalar ve geliştirdiği projelerle topluma değer katan kişi ve kuruluşlara 2 yılda bir “Paylaşılan Değer Yaratma Ödülü” veriyor. Nestlé’nin faaliyet gösterdiği bütün ülkelerdeki, bireylere, kamu kurumlarına, özel kurumlara, akademik çevreye ve toplumsal örgütlerin katılımına açık olan ödüllerin 2014 ayağı için de geri sayım başladı. 31 Mart 2013 tarihinde sona erecek başvuruların ardından Nestlé “Paylaşılan Değer Yaratma (Creating Shared Value-SV) Danışma Kurulu”nun seçimi ile ödüle layık olan proje belirlenecek.

Dünyanın lider beslenme, sağlık ve iyi yaşam şirketi Nestlé, beslenme, su ve kırsal kalkınma alanlarında sürdürdüğü çalışmalarla topluma katkıda bulunmaya devam ediyor. ‘Paylaşılan değer yaratmak’ yaklaşımı üzerine kurulu sosyal sorumluluk anlayışı ile faaliyet gösteren Nestlé’nin iki yılda bir düzenlediği “Paylaşılan Değer Yaratma Ödülü” için başvurular açıldı. 31 Mart 2013’e kadar alınan tüm başvurular Nestlé’nin Paylaşılan Değer Yaratma Danışma Kurulu tarafından değerlendirildikten sonra, kazanan proje 533 bin Dolar ile ödüllendirilecek.

Ödüle “Beslenme, su ve kırsal kalkınma” alanlarında projeleri olan tüm sivil toplum kuruluşları, birey ve işletmeler katılım gösterebiliyor. Paylaşılan Değer Yaratma Ödülü, sağladığı finansman ile yenilikçi ve ticari olarak uygulanabilir girişimlerin büyümesine ve mali sürdürebilirliklerini elde etmesine yardımcı oluyor.

Geçtiğimiz yıl Hindistan’ın Yeni Delhi kentinde gerçekleşen Forum’da, Paraguay’dan gençler için eğitimi ve girişimciliği hedefleyen “Kendine Yeten Tarımsal Okul Projesi” ödüle layık görülmüştü.

“Paylaşılan Değer Yaratma Ödülü” uygulanabilir girişimlerin önünü açıyor
Nestlé’nin uyumluluk ve sürdürülebilirlik temellerine dayanan “Paylaşılan Değer Yaratmak” kavramı, Nestlé’nin temel iş yaklaşımını oluşturuyor. Şirketin paydaşları için olduğu kadar faaliyet gösterdiği topluluklar için de değer yaratmayı amaçlıyor. Ödül, Nestlé’nin faaliyet gösterdiği her ülkedeki, bireylere, kamu kurumlarına, özel kurumlara, akademik çevreye ve toplumsal örgütlerin katılımına açık.

Kazanan proje Nestlé Paylaşılan Değer Yaratma (CSV) Danışma Kurulu tarafından belirleniyor ve seçilen projeyi büyütmek veya tekrarlamak için kullanılmak üzere 533 bin dolar ile ödüllendiriliyor. Geçtiğimiz yıl 76 ülkeden 600’ün üzerinde başvuru alınmıştı. 

Türkiye’de de ‘Kırsal Kalkınma ve Beslenme alanlarında projeler uygulanıyor
Türkiye’de “Kırsal Kalkınma” ve “Beslenme” alanlarında iki proje uygulanıyor. TEMA Vakfı ile birlikte yürütülen “Fıstığımız Bol Olsun”, Türkiye’nin ilk Antep fıstıklı çikolata markası Nestlé Damak’ın, Antep fıstığı üretimine dönük uzun soluklu ve kapsamlı bir çalışması.
Projenin uygulama alanı olarak Gaziantep’te Yavuzeli ve Araban ilçeleri; Şanlıurfa’da Birecik ilçesi; Adıyaman’da ise Besni ilçesinin bulunduğu bölgeler belirlendi. Proje kapsamında uygulama alanında ikamet eden çiftçilere verilen uygulama tabanlı eğitim programıyla; Antep fıstığı yetiştiriciliğinde doğru ve uygun tarım teknikleri bölgede yaygınlaştırılarak bölgesel anlamda istihdam sağlanması amaçlanıyor.
Üç yıl boyunca uygulama, akabinde de 5 yıllık bir izleme sürecinin dahil edileceği “Fıstığımız Bol Olsun” Projesi kapsamında Antep fıstığı meyve kalitesini artırmak ve yılda ortalama 3 kg olan ağaç başına düşen verimliliği 3 katına çıkartmak hedefleniyor.
Bir diğeri ise; Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte yürütülen “Beslenebilirim” projesi. Bakanlığın ve Nestlé Türkiye işbirliğiyle ilkokul 3. sınıf öğrencileri, öğretmenler ve velilere yönelik olarak uygulanan “Beslenebilirim”, sağlıklı beslenme bilincine ve becerilerine sahip yeni nesiller yetişmesine ve beslenmeyle ilişkili hastalıkların önlenmesine katkıda bulunuyor. Proje, MEB TEGM Proje Değerlendirme Kriterleri çerçevesinde 2012-2013 eğitim öğretim yılında 10 ilde ve her bir ilden 5’er okul olmak üzere 50 okulda uygulanıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52