Burdur saleple EMİTT'e damga vurdu

Bu yıl 17'ncisi düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda (EMITT) Burdur, dağıtılan 10 bin fincan saleple rekor kırdı.

Burdur saleple EMİTT'e damga vurdu
Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda (EMITT) Burdur, dağıtılan 10 bin fincan saleple rekor kırdı. Fuarda açılan Burdur Tanıtım standını gezenlere Bucak salebi ikram edildi. Geçen yılki fuarda 6 bin fincan olan rakam bu yıl 10 bine ulaştı. Soğuk havanın kendini hissettirdiği fuarda üşüyenlerin içini, Bucak ilçesinde üretilen salep ısıttı.

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın çok beğendiği ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde de sunulan salep büyük beğeni topladı. Salep içebilmek için bekleyen ziyaretçiler uzun kuyruklar oluşturdu. Salep kuyruğu ve katılımcıların yoğun ilgisinin Burdur'un tanıtımında etkili oldu. Katılımcılar Burdur Bucak salebine hayran kaldıklarını, başka yerlerde için salepten ayrı bir lezzet tattıklarını belirtti. Salep dağıtımında Burdur Valisi Nurettin Yılmaz da yer aldı.

Geçen seneye oranla Burdur standına olan yoğun ilgiden dolayı memnuniyetlerini dile getiren İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır, ''Sayın Valimiz Nurettin Yılmaz, Burdur'un siyasi temsilcileri Kamu kurumları, odalar, Belediyeler, Üniversitemiz İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak bizler Burdur'a hizmet etmek için yoğun bir çaba harcıyor. EMITT fuarı da Burdur'un turizm dünyasında tanıtımında etkili bir araçtır.'' dedi.

Salebin yoğun ilgi gördüğünü anlatan Turizm Müdürü Tanır, "Hafızalarda Burdur hakkında tatlı bir iz bıraktığımızı düşünüyorum. 'Bir fincan salebin bir ömür hatırı vardır' sloganıyla fuarda ilimizi tanıtırken, ziyaretçilerimize hem salep hem de ceviz ezmesi ikram ettik." şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52