Küresel oyuncu olmak için startı verdi

Çay sektörünün lokomotifi durumunda bulunan Çaykur, küresel oyuncu oluyor. Kurum, Müslüman ve Yahudiler için gıda sertifikası alarak ilk adımı atacak.

Küresel oyuncu olmak için startı verdi
Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, çay ürünleri için bazı Müslümanlarca gıda ürünlerinde aranan ‘Helal’ ve Yahudilerce aranan ‘Hasip’ sertifikalarını alabilmek için çalışma yürüttüklerini söyledi. Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre, dünya markası olmak için çalıştıklarını anlatan Sütlüoğlu, “Dünyanın her tarafında olursak çayımızı dünya markası yapabiliriz. Bu Çaykur’un da bir dünya markası olması anlamına geliyor. Bizim vizyon ve hedefimiz budur” dedi. Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, dünyada özellikle batı pazarlarında, ‘Fair Trade’ olarak bilinen üretici ve çalışanlarını koruyan işletmelere yönelik verilen ‘Adil Ticaret’ sertifikasının oldukça öne çıktığını söyledi. Sütlüoğlu, “Dünyada artık tüketici bu sertifikalı ürünleri daha yüksek fiyatlarda almayı tercih ediyor. Çünkü biliyor ki ödediği para sadece o çayı satan kuruma gitmiyor, işçiye, üreticiye, yani dar gelirli insanlara gidiyor ve onların refahını artırıyor. Bu da bize avantaj sağlayacak” diye konuştu. Sütlüoğlu, “İslam dünyası ve batı ile Uzak Doğu’da yaşayan Müslümanlarca çok aranan ‘Helal’ markasını da alıyoruz. Bu çalışmada sona yaklaştık. Ayrıca Yahudilerin de kendilerine göre helal markası olan ‘Hasip’ var. Onu da almak için çalışmalar başlattık” dedi.

Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52