Tarım için yeni teşvik geliyor

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan istihdam ve tarım için yeni teşviklerin yolda olduğunu açıkladı. İşte ayrıntılar…

Tarım için yeni teşvik geliyor
İş dünyasının uzun süredir beklediği teşvikin ayrıntıları açıklandı. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da istihdam ve tarım için yeni teşviklerin yolda olduğunu açıkladı. Türkiye gazetesinde yer alan habere göre teşvik haberini alan tarım sektörü ümitlerini artırdı. Uludağ Meyve Sebze Mamulleri İhracatçıları Birliği (UMSMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Gençoğlu, “Ürün ve bölge ayırımı yapmadan sektörün tamamına verilecek teşvik sayesinde 2023 ihracatımız 150 milyar dolara ulaşır” dedi.
TOPRAKLARIMIZ BOŞTA

Hiçbir ithal girdisi olmadan ihracat yapan, ülkeye net döviz kazandırarak cari açığın kapanmasında kilit rolü oynayan tarım sektörünün ‘stratejik sektör’ olarak değerlendirmesi gerektiğini söyleyen Gençoğlu, “Avrupa’da işlenmemiş 1 metrekare toprak bulamazsınız. Türkiye’nin verimli topraklarının oranı ise yüzde 80. Marmara ve Ege’nin zeytinini, şeftalisini, üzümünü, domatesini, Akdeniz’in narenciyesini, Karadeniz’in fındığını Doğu bölgelerinde yetiştiremezsiniz. Bundan dolayı tarım teşvikinde bölge ayırımı yapılmamalı. Teknolojiyi, makineyi hatta fabrikaları başka ülkeye taşırsınız ama toprağı taşıyamazsınız. Tarım sektörünü, sütçülüğü, hayvancılığı ayağa kaldırma vaktimiz geldi” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52