Koç'tan, "gıdadan çekilme" açıklaması

Tat Gıda'nın peş peşe iki büyük yatırımı elden çıkarmasını değerlendiren Mustafa Koç, satışların "güçlenmek" için yapıldığını söyledi.

Koç'tan,
Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, gıda sektöründen çıkmadıklarını, son dönemde yapılan satışların bu sektördeki markaları Tat’ı daha da güçlendirmek için gerçekleştirildiğini açıkladı.

Bilindiği gibi, Koç Topluluğu, geçtiğimiz günlerde önce Maret’i, ardından da Tat Gıda’ya bağlı Harranova Besi ve Tarım hisselerini satmıştı. Koç sorular üzerine şunları söyledi: 
“Gıdadan çıkıyoruz gibi bir durum yok. Öyle bir niyetimiz de kesinlikle yok. Bu alanda bazı satışlar yaptık, doğru. Ancak bunu Tat’ın bünyesinin daha da kuvvetlendirmek için yaptık. Strateji olarak Tat bünyesini finansal bakımdan kuvvetlendirmek için alınan kararlar. Ayrıca muhakkak ki, satın alanlar için de cazibe arz ediyor. Dolayısıyla her iki satışta da bir kazan-kazan durumu oldu diye düşünüyorum.” 

Satışa konu olan yatırımların bölgeye katkıda bulunduğunu da belirten Koç, “14 yıl oldu. Epey bir zaman. Alan hayrını görsün” diye konuştu. Konuyla ilgili olarak, Holding’in CEO’su Turgay Durak da, “Tat salça, domates ve süt ürünleri ile makarna üretimine devam edecek. Yaptığımız, şirketin mali bünyesini kuvvetlendiren ve odaklanmasını artıracak konular” açıklamasında bulundu. 

Güncelleme Tarihi: 03 Temmuz 2014, 14:23

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52