İstanbul bölgesel Ar-Ge merkezi oluyor

Unilever’in 3 milyon doları aşkın yatırımla kurduğu bölgesel Ar-Ge merkezi İstanbul'da faaliyete başladı.

İstanbul bölgesel Ar-Ge merkezi oluyor
Gıdavitrini - Unilever’in 3 milyon doları aşkın yatırımla kurduğu bölgesel Ar-Ge merkezi faaliyete başladı. Türkiye, Kuzey Afrika, Ortadoğu, Rusya, Ukrayna ve Belarus’taki Unilever operasyonlarının bağlı olduğu İstanbul’u dondurmada Ar-Ge çalışmalarının merkezi haline getirmeyi amaçlayan merkez, Magnum, Cornetto, Max, Carte d’Or, Fruttare gibi Unilever markaları için Ar-Ge çalışmaları yapacak.

Kuzey Afrika, Ortadoğu, Rusya, Ukrayna ve Belarus’tan oluşan NAMET-RUB bölgesinin yönetim sorumluluğunu üstlenen Unilever Türkiye’nin, bölgenin tümü için araştırma ve geliştirme hizmeti verecek bölgesel dondurma Ar-Ge merkezi İstanbul Sarıgazi’de faaliyete başladı.

NAMET-RUB bölgesindeki Magnum, Cornetto, Max, Carte d’Or, Fruttare gibi Unilever markaları için ürün geliştirme ve ambalaj geliştirme çalışmaları yapacak Ar-Ge merkezinde Tüketici Laboratuarı, Dondurma Pilot Üretim ve Teknolojik Test Ünitesi’nin yanı sıra modern ofisler ve destekleyici birimler bulunuyor. 3 milyon doları aşkın yatırımla açılan Bölgesel Ar-Ge Merkezi’nde hammadde ve formülasyon, işleme ve ambalaj geliştirme alanlarında 40 uzman görev yapıyor. Bölgesel Ar-Ge üssünün, Unilever’in en güçlü bölgelerinden olan ve 35 ülkeyi kapsayan NAMET-RUB bölgesi için kârlı ve önemli bir yatırım olduğu belirtiliyor.

İleri teknoloji ekipmanlarla donatıldı
Merkezin pilot üretim ünitesi, var olan fabrika aşamalarını ürünleri en iyi hale getirebilmek ve yeni teknolojileri global olarak uygulayabilmeye yarayan ekipmanlardan oluşuyor. Gelecekteki yeni teknolojilerin kullanımı için esnek bir yapıyla tasarlanan Ar-Ge merkezi, tüm dünyadaki en iyi uygulama örnekleri ve önerilerin dikkate alınmasıyla oluşturuldu. Daha önce NAMET-RUB bölgesindeki dondurma Ar-Ge çalışmalarını Global Tasarım Merkezi’nden yürüten ve sınırlı bir hareket alanı bulunan Unilever, bu merkezde kullanılan tüketici paneli sayesinde tüketici testlerini hızlandırabilecek ve pilot üretimlerle daha çok sayıda deneme yapıp ürün geliştirebilecek.

Yeni ürünler artacak
Merkezle birlikte Türkiye’deki ürün geliştirme hızının artırılması da hedefleniyor. Burada yapılan çalışmalar 35 ülkeyi de kapsayacağı için büyüme ve gelişme programının desteklenmesi de hedefler arasında yer alıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52