İspanya'da Coca Cola işçileri grevde

1250 işçisini çıkarma kararı alan Coca Cola İberian Partners çalışanları grevde. İşçiler, firmanın Madrid'deki merkez binası önünde gösteri yaptı.

İspanya'da Coca Cola işçileri grevde

Dört fabrikasını kapatma ve 1250 işçisini çıkarma kararı alan Coca Cola İberian Partners şirketine karşı grevde olan çalışanları, firmanın Madrid'deki merkez binası önünde gösteri yaptı.

İşsizlik oranının yüzde 26'larda olduğu İspanya'da, yeniden yapılanma planı çerçevesinde toplam çalışanının yüzde 30'una denk gelen 1250 işçisini çıkarma ve 13 fabrikasından 4'ünü kapatma kararı alan Coca Cola İberian Partners şirketine karşı fabrika çalışanlarının gösterileri devam ediyor.Hafta başından bu yana sınırsız süreyle grevde bulunan Coca Cola işçileri, bugün Madrid'deki şirketin merkez binası önünde toplandı. ''Fabrika kapatmaya ve işçi çıkarmaya hayır'' yazılı pankart taşıyan çalışanlar, attıkları sloganlarla şirketin kararlarını eleştirip, halktan Coca Cola ürünleri tüketmeyerek kendilerine destek vermelerini istedi.
Son durum hakkında basına konuşan bir gösterici, ''Alicante, Mayorka, Asturias ve Madrid'deki fabrikları kapatmak işçileri sokağa atmak istiyorlar. Grevdeyiz. 2013'te 900 milyon avro kar açıklayan bir firma neden işçi çıkarıyor? Hiçbir aile işsiz kalmamalı'' dedi. Ayrıca şubat ayı içerisinde çok sayıda gösteri organize edeceklerini duyuran sendikalar, işçi çıkarılma kararında geri adım atılmasına kadar protestolarında ısrarcı olacaklarını açıkladı.

Bu arada Coca Cola İberian Partners, sendikalarla yürüttüğü müzakerelerde iş akdi feshi tazminatını artıran ve 4 fabrikanın kapatılmasıyla işini kaybedecek 1250 işçiden 500'ünün tekrardan başka fabrikalarda işe alınmasında bazı kolaylıklar sağlayan yeni maddeler sundu. Ancak bu teklif de sendikalar tarafından reddedildi.

Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2014, 11:26

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52