İglo gıdaları ‘sıfır kayıpla’ sofralara getiriyor

İngiltere’de çarpıcı gıda araştırması. Dondurulmuş gıda pazardakinden çok daha taze, pazardaki gıdaların besin değeri yüzde 45’e varan oranlarda kayba uğruyor.

İglo gıdaları ‘sıfır kayıpla’ sofralara getiriyor


Dondurulmuş gıdanın önemli markalarından İglo, IFR Extra Gıda Araştırma Enstitüsü’yle ortak yaptığı çalışma sonucunda tüketicinin taze diye aldığı sebzelerle ilgili çarpıcı sonuçlar ortaya koydu. Sebzeler toplandıktan sonra tüketiciye ulaşıp pişirilinceye kadar geçen sürede yüzde 45’e varan oranda besin değerini kaybediyor. Dondurulmuş gıda uzmanı İglo ise dondurulan gıdaların “tazeden daha taze” ve katkısız olduğunu garanti ediyor.

“Tazeden bile daha taze” sloganıyla yola çıkan dondurulmuş gıda markası İglo, tüketicileri bilinçlendirmek amacıyla ilgi çekici bir araştırmaya öncü oldu. Araştırmanın sonuçları ünlü şef Eyüp Kemal Sevinç tarafından İglo ürünlerinin pişirildiği bir basın buluşmasıyla, İglo Türkiye Başkanı Caner Tunaman tarafından paylaşıldı. İglo ürünlerinden hazırlanmış menülerin basın mensuplarına sunulduğu etkinlikte, araştırmanın yanı sıra İglo ürünlerinin tazeden daha taze ve sağlıklı olması özellikleri üzerinde de duruldu.

İglo için IFR Extra Gıda Araştırma Enstitüsü’nün İngiltere’de yaptığı araştırma sonucuna göre tüketicilerin yüzde 96’sı sebzeleri olduğundan daha taze sanıyor. Sebzelerin tüketilene kadar yüzde 45’e varan oranda besin değeri kaybı yaşadığını ortaya koyan araştırma tüketicilerin yüzde 85’inin bu durumdan haberdar olmadığını gösteriyor. Tüketiciler,  sebze yiyerek sağlıklı beslendiklerini düşünürken, çoğunluk bu sebzelerden düşündüğünden çok daha az oranda yararlanıyor. Araştırmanın sonuçlarına göre sebzeler tarladan sofralara gelene kadar ortalama 7 - 14 gün geçiyor. Bu süre içerisinde örneğin brokolide yüzde 25, havuçta yüzde 10, taze fasulyede yüzde 45 ve bezelyede yüzde 15 besin değeri kaybı yaşanıyor.

Gıdaların tazeliğini, besin değerini korumak için zamanla yarışan ve bu konuda rakiplerinden çok daha iddialı olan İglo, tarımsal ürünler için fabrikalarını tarlaların olduğu bölgeye kuruyor. Böylece sebzeler besin değerlerini kaybetmeye başlamadan örneğin bezelye en fazla 2.5 saat içerisinde toplanıyor, ayıklanıyor donduruluyor. Bu yöntemle gıdaların tüm vitamin ve besin değerleri korunmuş oluyor. İglo’nun bilimsel olarak kanıtlanmış yöntemiyle gıdalar hücre zarına zarar verilmeden donduruluyor. İglo’nun sebze ürünleri içerisinde bahçe bezelyesi, prenses patates, steamfresh, vegetable fingers, mısır, parmak patates, sultani bamya, karışık tatlı biber ve bebek havuç da bulunuyor. Sebze ürünlerinin yanı sıra tüm deniz ürünlerinde de aynı hassasiyeti gösteren İglo, yüksek teknolojiyle donatılmış yüzer gemilerde en fazla üç saat içerisinde gerekli tüm işlemlerden geçirip deniz ürünlerini dondurmuş oluyor. Böylece deniz ürünlerini toplandığı ilk dakikalardaki tazeliği ve doğallığıyla dondurarak tüketicisine ulaştırıyor.

Etkinlikte araştırma sonuçlarının yanı sıra İglo’nun Türkiye stratejilerine de dikkat çeken Caner Tunaman, “2009’da Türkiye pazarına girdiğimizden beri odak noktamız Türkiye’ye özel ürünler yetiştirmek olmuştur. Bu projenin bir parçası olarak Bodrum Güllük’te çipura ve levrek üretmeye başladık. Bebek havuç, karışık tatlı biber ve bamya ürünlerini Türkiye’de üretiyoruz. Son olarak tavuk ürünlerini de ürün gamımıza ekledik. Banvit’ten tedarik ettiğimiz ürünler İglo standartlarında dondurularak hiçbir katkı maddesi içermeden sofralara geliyor.” dedi.
İglo ürünlerde dondurma işlemi yapılırken asla katkı maddesi kullanılmıyor. İglo, gıda güvenliğini sağlamak üzere geliştirdiği yüksek teknolojisiyle, ürünleri eksi 40 derecede dondurarak gıdanın besin değerini, vitaminini ve lezzetini korumaya alıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52