Gülsan ihracat patlaması yaptı

İhracatını yüzde 200 artıran Türkiye'nin ilk meyve suyu üreticisi Gülsan Gıda, 2011'de sektörden 3,5 kat daha hızlı büyüdü.

Gülsan ihracat patlaması yaptı
Türkiye'nin ilk meyve suyu üreticisi Gülsan Gıda 2011 yılında yeni ihracat pazarları ile satış cirosunu artırırken, sektörden 3,5 kat daha hızlı büyüme yakaladı. 2011 yılında sektör yüzde 9 civarında büyüme kaydederken, Gülsan Gıda'nın büyüme rakamı yüzde 32 oranında oldu. 2011 yılının Gülsan Gıda açısından başarılı bir yıl olduğu değerlendirmesinde bulunan Gülsan Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Güldüoğlu, özellikle ihracatta yüzde 200'ün üzerinde bir artış yakaladıklarını dile getirdi. 2011 yılının her anlamda farklılık yarattığını söyleyen Güldüoğlu, Meysu'nun ambalaj değişikliğinden, gayrimenkulde Kayseri'nin ilk ve tek outleti Meysu Outlet yatırımına kadar 2011'e Gülsan Gıda'nın damga vurduğunu söyledi. İHRACAT PAZARLARI HIZLA ARTIYOR

2011 yılını değerlendiren Bekir Güldüoğlu, yıllık cironun yüzde 10-15'ini ihracattan elde ettiklerini belirterek ihracat çalışmalarına yönelik olarak şu bilgileri verdi: "2011 yılında birçok pazarda aranılan meyve suyu markası haline geldik. ABD, Kanada, Avustralya, Almanya, Belçika, Hollanda, Danimarka, İsveç, Avusturya, İsviçre, Fransa, Bulgaristan, Polonya, Bosna, Arnavutluk, Singapur, Malezya, Çin, Japonya, Irak, Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri, Lübnan, Libya, Gürcistan, Türkmenistan, KKTC, Liberya, Gine, Uganda, Etiyopya, Gana, Fildişi Sahilleri, Cezayir, Afganistan, Pakistan, Azerbaycan başta olmak üzere yaklaşık 50 ülkeye ihracat yapıyoruz. Yıllık ciromuzun yaklaşık yüzde 10-15’ini ihracat gelirinden sağlıyoruz. Üretimini gerçekleştirdiğimiz reçel, tahin, pekmez, meyve suyu, süt, peynir, sirke ve sosları tüm ihracat pazarlarına gönderiyoruz."

12 MİLYON DOLARLIK İHRACAT

2011 yılında ihracatta yüzde 200'ü aşan bir artış gerçekleştirdiklerini dile getiren Bekir Güldüoğlu, “İhracatta yüzde 200 artış yakaladık. Bu ihracatımızın 3 kat arttığı anlamına geliyor. Geçen yıl 7,5 milyon dolar olan ihracatımızın bu yıl 12 milyon doların üzerinde olmasını öngörüyoruz. İhracat cirosunun yüzde 5’lik kısmını Afrika ülkelerine yapıyoruz. 12 milyon dolarlık ihracatımızın 1,5 milyon dolarını Afrika, 3,5 milyon dolarını ABD Avustralya ve Kanada, 2,5 milyon dolarını Avrupa, 3,5 milyon dolarını Libya ve Ortadoğu, 1 milyon dolar ise diğer ülkelere yaptığımız satışlardan elde ederek yılı tamamlamış olacağız" diye konuştu.

AMBALAJDA YENİ VİZYONU YANSITTI

Bu yıl üretim, ciro, ihracat gibi her alanda hızlı büyüme kaydettiklerini anlatan Bekir Güldüoğlu, Meysu'nun yeni ambalajı konusunda da şu bilgileri aktardı: "Meyve suyu sektöründe tüketiciye ilkleri yaşatan Meysu’nun, tadında ve ambalajında yapılan değişiklik Meysu'nun yeni vizyonunu yansıttı. Bugüne kadar tüketicinin büyük beğenisini kazanan MEYSU meyve suyu bundan sonra yeni vizyonumuzu da tüketiciye yansıtmaya devam edecek. Ambalaj değişikliğimizin temel nedeni bugün ulaştığımız başarıyı tüketici ile paylaşmak. Türkiye’nin ilk meyve suyu markası olan Meysu’nun yeni vizyonunu ambalaja ve tadına taşıdık. Ambalajda Meysu ailesi yazısını çıkararak sadece tüketicinin vazgeçilmez markası olan Meysu ile yola devam etme kararı aldık. Uzun soluklu bir çalışmanın sonunda siyah rengin ağırlıklı yer aldığı ve ürün içeriğini öne çıkaran bir ambalaj tasarlandı."



2012'DE BÜYÜME DEVAM EDECEK

2012 yılında sektör büyümesinin 2011 yılına göre yavaşlayacağına dikkat çeken Bekir Güldüoğlu, 2012 yılına ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı: "Pazar bir önceki yıla göre daha düşük ama büyüme ifade eden bir rakamla seyir edeceğini tahmin ediyoruz. 2011 yılının son çeyreğinde dünyayı ve özellikle Euro Bölgesi ülkelerini etkisi altına alan global krizin, önce dış pazarlarda sonrasında iç pazarlarda düşen talebi ve artan rekabeti beraberinde getireceğini düşünüyoruz. Gülsan olarak biz bu konuda da çalışmalarımızı yaparak yurtiçi ve yurtdışı pazarlara ait 2012 planlarımızı hazırladık. Gülsan Gıda olarak 2012 yılını yüzde 22-23 Aralığında bir büyüme ile tamamlamayı öngörüyoruz. Özellikle son yıllarda planlanan ve gerçekleşen sonuçlarının tutarlılığına baktığımızda, Gülsan Gıda'nın 2012 yılında da hedeflerine ulaşacağını söyleyebiliriz."

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52